Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: Περιβαλλοντικός κίνδυνος τα χιλιάδες σωσίβια των προσφύγων

Σε επιστολή του τονίζει ότι δέχεται πρόστιμο για την ρύπανση των ακτών


ΕΛΛΑΔΑ
21:23
19/09/2019
Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: Περιβαλλοντικός κίνδυνος τα χιλιάδες σωσίβια των προσφύγων
5
loading

Με επιστολές του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ζητά άμεση ανταπόκριση στο ζήτημα της περισυλλογής σωσιβίων από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στις ακτές της βόρειας Λέσβου που ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Ο κ. Βέρρος τονίζει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο, αφού όπως σημειώνει, τα σωσίβια αυτά δεν αποτελούν ανακυκλώσιμο υλικό. Αναφέρει μάλιστα και το οξύμωρο της υπόθεσης να δέχεται 10 μέρες μετά τη λειτουργία του νεοϊδρυμένου δήμου, πρόστιμα - όπως αυτό το πρόσφατο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - για την ρύπανση των ακτών από τα απόβλητα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης που έχουν συσσωρευτεί στη θέση Καρά Τεπές στο Μόλυβο.

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου καλεί τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση περίπου 12.000 κυβικών μέτρων σωσιβίων από το νησί, αλλά και την ουσιαστική βοήθεια στο θέμα της καθημερινής περισυλλογής των σωσιβίων αλλά και των πλαστικών λέμβων που φθάνουν σχεδόν καθημερινά πλέον, στη βόρεια Λέσβο.

Όσον αφορά τη δομή της προσωρινής διαμονής στο δρόμο μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και του χωριού Συκαμνιά, ο κ. Βέρρος αναφέρει πως η δομή λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και τις απαραίτητες προς τούτο άδειες από το δήμο και τη διεύθυνση Δόμησης, αλλά και χωρίς σχετικές αποφάσεις, ούτε του τέως δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λέσβου, ούτε φυσικά του δημοτικού συμβουλίου του νεοσυσταθέντος δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο δήμαρχος αναφέρει πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το θέμα, θα προβεί (μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου) στην καθαίρεση των παρανόμων κατασκευών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μανιάτης

  Υπάρχει λύση,πριν απελάσουν όλους τους λαθρομετανάστες με φουσκωτά προς την Τουρκία να τους υποχρεώσουν να καθαρίσουν τα πλαστικά διαφορετικά να μην τους δίνουν φαγητό και νερο

 2. avatar ΥΘ786

  ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΜΟΝΟ ??? ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!

 3. avatar Μπράβο Δήμαρχε

  Just do it!

 4. avatar Michael Jordan

  Δεν πειραζει δημαρχε θα σας δώσουν το νομπελ ειρηνης ανθρωπιας και [...] στον εγκεφαλο, και θα τα ξεχασετε ολα

 5. avatar Ελληνοαμερικάνος

  Χαχαχαχα θα φάτε καλά κάντε υπομονή 2-3 χρόνια και εάν δεν σου βάλουν μαντήλα να μην με λένε Παπαδόπουλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει