Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Πολίτης», πραγματοποιήθηκε χθες, στις εγκαταστάσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για αστυνομικούς των Ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ

Την Ημερίδα προλόγισαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Επιχειρησιακός Διοικητής των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α., Ταξίαρχος Σωτήριος Σωτηρόπουλος.

Εισηγήσεις παρουσίασαν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Κοσκινάς και ο Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Καρύδης.

Πιο αναλυτικά, αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

«Αστυνομία μπροστά στις προκλήσεις των καιρών» – Γ. Πανούσης
«Αστυνομία και Κοινωνία» – Κ. Κοσκινάς
«Αστυνομία – Αστυνόμευση – Κράτος Δικαίου» – Β. Καρύδης

Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Ζάγκας. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Γεωργατζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Βέλλιος Ανδρέας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κατσιαμάκας Ιωάννης. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Λάζος και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Παπατσίμπας και από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Ντούμας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Φαναριώτης.