Τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαύδος εξέθεσαν σήμερα στον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, ο δήμαρχος Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης, η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Καλλίνικου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που επισκέφθηκαν το γραφείο του στο Ηράκλειο.

Ένα σημαντικό θέμα που ανέφεραν στον γγ είναι αυτό της έλλειψης ύδρευσης, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο αφού στις υφιστάμενες γεωτρήσεις έχει ελαττωθεί η παροχή νερού και στη μία που ακόμη λειτουργεί έχει καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας και δυσλειτουργεί. Τα δε πηγάδια, όπως ανέφεραν, έχουν υφαλμυρίσει.

Ο κ. Δεικτάκης κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο να μείνουν οι κάτοικοι στο νησί της Γαύδου χωρίς νερό, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος αντιλαμβανόμενος και εκείνος πλήρως το πρόβλημα, ανταποκρίθηκε άμεσα και θα αποστείλει γεωλόγο της περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο νησί ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να δοθεί λύση για το καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο γγ δεσμεύτηκε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα εκδώσει όλες τις σχετικές άδειες για την άμεση αντικατάσταση των γεωτρήσεων. Επίσης, αποφασίστηκε να εξετασθεί από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων η δυνατότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης του προβλήματος.

Ο κ. Δεικτάκης στη συνέχεια, ανέλαβε την υποχρέωση ως πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ να κατασκευαστεί μια νέα γεώτρηση μέσω του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης και επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού ο οποίος θα προχωρήσει στην κατασκευή της γεώτρησης μετά την σχετική αξιολόγηση του γεωλόγου ώστε να αντληθεί το νερό που ήδη έχει επισημανθεί ότι υπάρχει, προς όφελος των κατοίκων.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αφορά την έλλειψη υπαλλήλων στο δήμο αφού μέχρι και σήμερα οικονομικές υπηρεσίες δεν υπάρχουν στο νησί και παραχωρούσε προσωπικό ο δήμαρχος του δήμου Καντάνου -Σελίνου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες

Ο κ. Δεικτάκης σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο ζήτησε να συνεχίσει να παρέχει έναν υπάλληλο για να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου Γαύδου. Ο δήμαρχος Καντάνου -Σελίνου υποσχέθηκε ότι θα καλύψει τον δήμο Γαύδου μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.