Ξεκινά αύριο Τετάρτη η δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» στη Σύρο

Θα διαρκέσει ένα δίωρο, από τις 14.00 έως τις 16.00


ΕΛΛΑΔΑ
13:40
30/07/2019
Ξεκινά αύριο Τετάρτη η δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» στη Σύρο
2
loading

Ξεκινάει αύριο δοκιμαστικά η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 10 Ιουλίου είχε δηλώσει ότι θα γίνει άμεσα η ενεργοποίηση του 112, σε δοκιμαστική βάση, μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, αύριο, Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του 112, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 14.00 έως τις 16.00. Η δοκιμαστική αυτή εκπομπή επιλέχτηκε ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 στο τέλος του έτους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήθηκαν ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία και των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσουν το έργο.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, από τις 10 Αυγούστου, που θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το 112 θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΚΛΕΩΝ

  Μες το μεσημερι...θα στελνει δοκιμαστικα SMS!
  Μιλαμε απο προγραμματισμο σκιζει αυτη η χωρα!

  1. avatar teodman

   Βλέπεις τι γράφεις??????
   Κάτι Ηλίθιοι σαν και εσένα έχουν φέρει την Χώρα εδώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει