Στην υλοποίηση 32 έργων που θα βοηθήσουν πολλές περιοχές της χώρας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα λειψυδρίας προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός για τα αρδευτικά αυτά έργα ανέρχεται σε 448.673.000 εκατ. ευρώ, όταν ο αρχικός ήταν μόλις 180 εκατ. ευρώ.

«Το βασικό, το πρώτο και κύριο είναι ότι ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του Μέτρου 431 που ήταν οι υποδομές σε αρδευτικά δίκτυα στη χώρα και καταφέρνουμε και εντάσσουμε αυξάνοντας τον προϋπολογισμό στα 448 εκατομμύρια ευρώ – ενώ ο αρχικός ήταν 180 εκατ. ευρώ – έτσι ώστε να εντάξουμε 31 έργα συγχρηματοδοτούμενα και ένα έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εδώ μιλάμε ότι βρίσκονται έργα, τα οποία για πολλές δεκαετίες ήταν είτε στα χαρτιά ή ήταν έργα τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεν είχαν καταστεί λειτουργικά για πάρα πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως σημείωσε «ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι ωριμάσαμε τα έργα. Το υπουργείο έτρεξε τα τελευταία χρόνια για να μαζέψει, να ολοκληρώσει τις μελέτες για να τα καταστήσει έτοιμα για να χρηματοδοτηθούν. Αυτό ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα (…) γιατί πλέον η χώρα ετοιμάζει τις υποδομές της στον αγροτικό τομέα και προετοιμάζεται και για την κλιματική αλλαγή, γιατί το νερό θα είναι το πρώτο ζητούμενο τα επόμενα χρόνια (…)».

Η υλοποίηση αυτών των έργων θα πραγματοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.