Γενοκτονία των Ποντίων: Εκατό φανάρια φώτισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Συγκινητικό τελετουργικό στη μνήμη των θυμάτων


ΕΛΛΑΔΑ
1:52
19/05/2019
Γενοκτονία των Ποντίων: Εκατό φανάρια φώτισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης
2
loading

Συνολικά 100 χάρτινα φαναράκια φώτισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Πόντιοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια -με μικρή πορεία από το πλακόστρωτο της παραλίας- κινήθηκαν στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της πόλης και λίγο μετά τις 12 άναψαν τα φαναράκια για τις 353.000 «γενοκτονημένες ψυχές», φωνάζοντας «αθάνατοι».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Στις 19 Μάη συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία του Πόντου. Μπορεί μια τέτοια επέτειος να περιοριστεί σε μια «άχρωμη», οστεωμένη, μουσειακού χαρακτήρα τυπική εκδήλωση μνήμης;
  Κι όμως, στα 100 χρόνια που μεσολάβησαν από τη σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα γεγονότα της εποχής να απογυμνωθούν από την ουσία τους, να
  συγκαλυφθούν τα πραγματικά τους αίτια και οι διδαχές της Ιστορίας να μη γίνουν κτήμα των Ποντίων, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/05/100-1919-2019.html

 2. avatar Όλοι

  Αρμένιοι , Πόντιοι , Έλληνες , Κούρδοι, Κύπριοι , Σύριοι προσφάτως , και αρκετοί άλλοι. έχουν νοιώσει στο πετσί τους την .... πολιτιστική κληρονομιά , κουλτούρα και την ανθρωπιά των αγαπημένων και λατρεμένων «φιλειρηνικών» γειτόνων μας! Τι θα γινόταν ο πλανήτης αν δεν υπήρχαν οι φωτισμένοι αυτοί , αγγελικοί άνθρωποι; Όχι βέβαια πως και άλλοι λαοί δεν έχουν κάνει εγκλήματα και σοβαρά μάλιστα , αλλά κάνεις άλλος δεν έχει να παρουσιάσει , παρά μόνο αυτά !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει