«Ήμουν ενεργός στην ηρωίνη από τα 16 μου, η μάνα μου με έδιωχνε από το σπίτι»

Η συγκινητική εξομολόγηση του ιδρυτή του Συλλόγου Συμπαράσταση, Φάνη Δέλλιου


ΕΛΛΑΔΑ
15:25
17/05/2019
«Ήμουν ενεργός στην ηρωίνη από τα 16 μου, η μάνα μου με έδιωχνε από το σπίτι»
3
loading

Έναν καλεσμένο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φιλοξένησε το βράδυ της Πέμπτης στο «The 2 Night Show» ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο Φάνης Δέλλιος, ιδρυτής του Συλλόγου Συμπαράστασης σε άτομα με προβλήματα εθισμού «Αρωγή 12+», μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με τα ναρκωτικά και συγκίνησε με τα όσα περιέγραψε για τη μάχη που έδωσε με τις εξαρτήσεις.

«Έκανα ναρκωτικά από 15 μέχρι 25. Μέχρι τα 15 μου ήμουν από τους καλύτερους μαθητές. Ξαφνικά σα να έγινε μια έκρηξη μέσα μου, είχα τάσεις φυγής από το σπίτι μου. Δεν ξέρω γιατί. Έτσι ξυπνούσα. Δεν αισθανόμουν πως μου έλειπε κάτι, έπαιρνα αγάπη από το σπίτι. Εγώ είχα εθισμένη προσωπικότητα, έτσι λέγεται. Είναι στο DNA, είναι διαταραχή στην οποία στην Αγγλία με μαγνητικούς τομογράφους έχει αποδειχτεί πως τα κέντρα ευχαρίστησης ενός τέτοιου ανθρώπου δεν είναι τα ίδια. Εγώ το βιώνω ακόμη και τώρα που είμαι 21 χρόνια καθαρός», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Πρώτη φορά ήμουν 15, πίναμε βενζίνες. Ήμασταν από τα παιδιά που πηγαίναμε στις τουαλέτες και καπνίζαμε. Όταν ήπια για πρώτη φορά ηρωίνη ήταν για μένα αποκαλυπτικό. Νόμιζα πως αυτό το ναρκωτικό βγήκε για μένα. Μου πήρε όλο το πρόβλημα. Ήμουν 16 χρονών. Οι γονείς μου το κατάλαβαν στο πρώτο μου κακούργημα, στο πρώτο μου δικαστήριο. Ήμουν επτά χρόνια σε χρήση. Δεν το είχαν καταλάβει οι γονείς μου. Μόνο η μάνα μου κάποια πράγματα, ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα χάσει την όρεξή μου για ζωή. Έχω πέσει 2 φορές μέσα στο σπίτι μου σε σοκ. Μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Η μάνα μου δεν με ήθελε στο σπίτι, όταν έβρισκε ναρκωτικά φώναζε την αστυνομία. Ήταν απέναντι μου και να είναι καλά. Είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου. Αν δεν θες να συμμετέχεις στον θάνατο του παιδιού σου, έξω. Πρέπει οι γονείς να μπουν απέναντι. Είναι η μοναδική λύση. Πρέπει οι γονείς να βάλουν όρια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar losromi

  Η στρατηγική που προτείνουν κάποια κέντρα απεξάρτησης, να εκδιώκονται οι νεαροί χρήστες από τους ίδιους τους γονείς τους από το σπίτι, είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη. Η χρήση πολλές φορές είναι αποτέλεσμα έλλειψης οικογενειακής θαλπωρής.

  1. avatar trialaro

   όπως λέει και ο ίδιος, αυτός πήρε αγάπη από το σπίτι του, άρα δεν είναι πανάκια ούτε το μεν ούτε το δε.

 2. avatar Demian 74

  «Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους»

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει