Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά στη Βουλή καθώς παραμένουν συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Περίπου 300 οδηγοί παράμειναν όλη τη νύχτα έξω από τη Βουλή ενώ όσοι αποχώρησαν έδωσαν εκ νέου ραντεβού για σήμερα το πρωί στις 10.

Χθες το βράδυ οι διαδηλωτές έστησαν γιγαντοοθόνη στο δρόμο από όπου παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείτο το νομοσχέδιο. Τη νύχτα άναψαν κεριά ενώ κατά διαστήματα τα πνεύματα ήταν οξυμένα: οι αυτοκινητιστές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή και οι άνδρες της αστυνομίας τους απώθησαν με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης.  

Το νομοσχέδιο αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Η ΝΔ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων (για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους) ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων επέδωσε χθες  στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικοψήφισμα, με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.