Δωρεάν WiFi σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 3.000 δημόσιους χώρους

Πώς θα γίνεται το «σερφάρισμα» σε τρόλεϊ και λεωφορεία


ΕΛΛΑΔΑ
11:21
06/05/2019
Δωρεάν WiFi σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 3.000 δημόσιους χώρους
6
loading

Δωρεάν WiFi σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δυνατότητα για «σερφάρισμα» σε τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα έχουν οι χρήστες του ίντερνετ.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αναμένεται τις επόμενες μέρες και θα αφορά στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης ίντερνετ σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆Διαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο internet σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Τα ακριβή σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα θα υποδειχθούν, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» από τους δήμους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια.

Η χρήση του δικτύου, σε πρώτη φάση, δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισμό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Μετά ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι επιβάτες θα σερφάρουν σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο internet για 80 άτομα. Το έργο περιλαμβάνει την προµήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σημείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρμογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχημάτων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήματα που είναι ενεργά και δρομολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κανονικά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σημείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Στέλιος 20181818

  Ωραία, έχω να μαζέψω κωδικούς από κάρτες και λογαριασμούς, email κλπ που θα πρέπει να κουβαλάω και δεύτερο σκληρό δίσκο μαζί μου!

 2. avatar Χαχαχα χα

  Καλά βάλτε πρώτα τηλέφωνο στο μετρό κια μετά το κουτσοιντερνετ με γαρνιτούρα μ... στα λεωφορεία.

 3. avatar Σκέτος

  Ελβετία γίναμε!

  1. avatar @ Σκέτος

   Αν θυμασαι το ειχε εξαγγειλει ο Σαμαρας απο το 2013.Αλλα δυστυχως απο τοτε εχουμε παραμεινει...Νεα Ελβετια.Ηταν κι αυτο οπως το ...καθε ωρα σκιζουμε τα μνημονια.

   1. avatar audioware

    Το παράξενο θα ήταν να τηρούσαν τις υποσχέσεις τους, καθώς είναι επαγγελματίες ψεύτες.
    Όποιος πιστεύει πολιτικό, έχει πρόβλημα, θα πρέπει να το κοιτάξει...

   2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

    το οτι το ειχε εξαγγειλει εμενα δεν μου λέει τιποτα. λογια ειναι αυτα. και ο καραμανλης καποτε ειπε θα επανιδρυσει το κρατος. λογια λενε οι πολιτικοι τι περιμενεις? επειδη \"δεσμευονται\" παει να πει οτι θα το κανουν κιολας?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει