Αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο ΠΕΚΑ (Αμαλιάδος και Πουλίου), θα πραγματοποιήσει στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης, το συνδικάτο των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Σε ανακοίνωση τού συνδικάτου αναφέρεται ότι, ενώ το ΙΓΜΕ ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ερευνητικό του έργο για το ΕΣΠΑ, 130 εργαζόμενοι κινδυνεύουν, δεδομένου ότι στις 30 Ιανουαρίου 2013 κρίνεται στο δικαστήριο η εφεδρεία – απόλυσή τους «και ενδεχόμενη αρνητική απόφασή του θα οδηγήσει σε διάλυση τού Ινστιτούτου, αφού θα απολυθεί σχεδόν το μισό προσωπικό του».

Οι εργαζόμενοι ζητούν, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ να πάρει θετική θέση στην τροπολογία που αφορά την κατάργηση της εφεδρείας, η οποία κατατέθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή τού νομοσχεδίου τού ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

«Ο αγώνας για την κατάργηση των εφεδρειών δεν είναι ένας αγώνας μόνο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, αλλά είναι αγώνας για την αξιοποίηση τού ορυκτού πλούτου και την ανάπτυξη τού τόπου», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ.