Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα με θύματα κυρίως μετανάστες. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει:

«Αποκρούουμε κάθε προσπάθεια να κάνουν τους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για την καταστροφική κρίση στην οποία μας βύθισαν οι αντεργατικές κι αντικοινωνικές πολιτικές. Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες! Στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποκτήσουν. Καταδικάζουμε τις επιχειρήσεις–σκούπα και τον εγκλεισμό μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Και τονίζουν: «Καλούμε τους εργαζομένους κι όλους τους πολίτες της Αθήνας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες συναδέλφους μας και την έμπρακτη καταδίκη σε πράξεις βίας και ρατσισμού, στην επικίνδυνη αναβίωση νεοναζιστικών φαινομένων στη χώρα μας που πλήρωσε με ποταμούς αίματος τη ναζιστική θηριωδία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική κινητοποίηση ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Ιανουαρίου».