Οκτώ ατυχήματα πέρσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία

Ποιες ήταν οι βασικές αιτίες


ΕΛΛΑΔΑ
22:57
28/03/2019
Οκτώ ατυχήματα πέρσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία
1
loading

Οκτώ ναυτικά ατυχήματα συνέβησαν πέρσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως σε επιβατηγά και φορτηγά.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οκτώ ναυτικά ατυχήματα συνέβησαν πέρσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω, συνολικής χωρητικότητας 46.453 κόρων.

Τα ατυχήματα αυτά αναλογούν στο 0,43% της συνολικής δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου και στο 0,11% της ολικής χωρητικότητας. Από τα οκτώ πλοία, τα περισσότερα ήταν επιβατηγά και φορτηγά.

Τα ατυχήματα σε δύο από τα πλοία προκλήθηκαν λόγω πυρκαγιάς ή έκρηξης, σε άλλα δύο λόγω πρόσκρουσης και σε άλλα δύο λόγω βλάβης της μηχανής. Σε ένα πλοίο λόγω προσάραξης και σε ένα πλοίο για άλλους λόγους.

Ο αριθμός των ατόμων που έπαθε ατύχημα σε πλοία ή θαλάσσιες περιοχές ευθύνης λιμενικών αρχών ανήλθε σε 254 άτομα και αυξήθηκε 3,3% σε σχέση με το 2017. Από αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό (76,8%) αφορούσε θανατηφόρο ατύχημα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λευτέρης παπ..

    254 άτομα είχαν ατύχημα και τα περισσότερα θανατηφόρα; πολλά δεν είναι; δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα από τα ΜΜΕ. Σε ποιά ιστοσελίδα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει