Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με φόντο το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία της, στην Πατησίων, υπήρξε ένταση, όταν μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, «να αποχωρήσουν οι εργοδότες από την αίθουσα, για να προχωρήσει η διαδικασία».

Από πλευράς ΓΣΕΕ γίνεται λόγος για τραμπούκικες μεθόδους από πλευράς του Πανεργατικού Μετώπου, ενώ το ΠΑΜΕ κατηγορεί τη Συνομοσπονδία ότι έφερε μπράβους σε ακόμη μια διαδικασία.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε, με έντονους διαπληκτισμούς και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ήρθαν στα χέρια, αλλά η κατάσταση ηρέμησε μετά από λίγο, έπειτα από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Από τον ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για «συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ», μέσω του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννη Τασιούλα, ενώ τονίζεται πως επιχειρείται «να κάνουν μια συνεδρίαση παρωδία, να επιβάλλουν τους “νόθους” και τους εργοδότες μέσα στα σωματεία».

Την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, στην είσοδο των γραφείων της ΓΣΕΕ, δύο σύνεδροι προσπάθησαν να μπουν στον χώρο, αλλά -σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι άνθρωποι ασφαλείας του κτιρίου- το έκαναν με βίαιο τρόπο, μπουκάροντας μέσα, με αποτέλεσμα να σπάσει το χερούλι της πόρτας. Μάλιστα, κλήθηκε και η Αστυνομία, που πήρε καταθέσεις.

Με όλα αυτά, έπεσε η πρόταση στο τραπέζι για προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στις 4 Απριλίου, η οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Μια συνεχής «μάχη» με φόντο τα συνδικάτα

Το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα ήταν ιδιαιτέρως επεισοδιακό. Το ΠΑΜΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις του στον χώρο που θα γινόταν το 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και έτσι υπήρξε ακύρωση.

Πριν από τρεις μέρες η ΓΣΕΕ δημοσίευσε ένα βίντεο με τις καταγγελίες του προέδρου της συνομοσπονδίας, του κ. Παναγόπουλου, για το ΠΑΜΕ. Από την πλευρά του, το πανεργατικό Μέτωπο απάντησε με τον ίδιον τρόπο, με ένα βίντεο που γινόταν σύνδεση με το Master Chef, έχοντας ως στόχο να καταδείξει πως υπήρξαν… μαγειρέματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το newsbeast.gr:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος