Φεμινιστική απεργία διοργανώνεται σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς η 8η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή ενώ συγκέντρωση προγραμματίζει στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος.

Φεμινιστικές οργανώσεις, γυναικείες συλλογικότητες, συνδικαλιστικές ενώσεις και τομείς γυναικών κομμάτων, κάλεσαν τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες και όλες τις γυναίκες, να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις για ολόκληρη την ημέρα.

Στον «αγωνιστικό εορτασμό της 8ης Μαρτίου» συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προκηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση «ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε με στάση εργασίας από τις 11 έως τη μία και η ΕΣΗΕΑ ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται σε στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος