Με 80 εκδηλώσεις που οργανώνει η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου και 52 που οργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής, τα Χανιά θα γιορτάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα είναι όλες δωρεάν για τους πολίτες, ανακοινώθηκε σήμερα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δημήτρης Λειψάκης «κάναμε έκπτωση στο κόστος αλλά όχι στην ποιότητα».

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν Χανιώτες καλλιτέχνες και σχήματα. Όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς θα γίνει η φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα στηθεί η χριστουγεννιάτικη πολιτεία στον δημοτικό κήπο, καθώς και χριστουγεννιάτικο πάρκο σε χώρο δίπλα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Παράλληλα, με τις εκδηλώσεις ο δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων οργανώνει παζάρι τύχης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.