Από επεισόδια συνοδεύτηκε η κινητοποίηση κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού, στη συνέχιση των διαμαρτυριών για τη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfutvnews.gr, έπειτα από ενημέρωση από πλευράς αντιπεριφερειάρχη ότι θα δοθεί σχετική άδεια.

Οι κάτοικοι βρέθηκαν έξω από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη, Νικολέτα Πανδή, φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με ένα βίντεο που «ανέβηκε» στον λογαριασμό στο Facebook του Corfu Channel, φαίνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους, ενώ από τη σύγκρουση υπήρξαν και κάποια σπασμένα αντικείμενα.

Μάλιστα, στο σημείο και σύμφωνα με τις φωτογραφίες του corfutvnews.gr, στο σημείο φαίνονται και αίματα. Όπως ακούγεται στο βίντεο, αυτά ήταν αποτέλεσμα επίθεσης σε που δέχθηκε κάποιος από τους πολίτες που βρέθηκαν για την κινητοποίηση στον χώρο.

Η τοπική κοινωνία της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει από τον περασμένο Ιούνιο, όποτε και αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ ως λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζει το νησί. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους επεισόδια κάνουν την εμφάνισή τους στην Κέρκυρα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: