Έναν διαφορετικό επισκέπτη, υποδέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου οι πυροσβέστες της Π.Υ. Λαμίας. Στην είσοδο της υπηρεσίας τους βρέθηκε ο λεγόμενος και ποδηλάτης των τεσσάρων ηπείρων, κατά κόσμον Τζάκυ Τσεν (Jacky Chen), που κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω σε δύο ρόδες.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο Τζάκυ είναι από την Ταιβάν και θα κλείσει σε λίγες ημέρες τα 40 του χρόνια. Έχει σπουδάσει φυσική στο National Chung Hsing University και πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου του 2015, αποφάσισε ξεκινώντας από την Αλάσκα να γυρίσει τον κόσμο για να επιστρέψει στην Τάιπεϊ.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε τους σταθμούς του, καθώς και τους επόμενους προορισμούς του. Στην αναφορά για την αναγραφή των Σκοπίων ως Μακεδονία, διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα και ήταν θέμα των χαρτών που διέθετε.

Στην Ελλάδα έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς από όπου πέρασε, προσφέροντάς του και στέγη. Όταν δεν είναι τόσο τυχερός και σε χώρες που δεν είναι τόσο φιλόξενες, έχει μαζί του σκηνή και ένα μικρό νοικοκυριό που το κουβαλάει στην μπαγκαζιέρα του, την οποία σέρνει με το ποδήλατό του.

Στη Λαμία, το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, τον καλωσόρισαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάςμ αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής, και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Λαμίας, Λάμπρος Καλοπήτας, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν και τον επόμενο σταθμό στη Λιβαδειά, προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια στο ταξίδι του. Το οποίο, στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί πιθανότατα αύριο στην Αθήνα, από όπου θα συνεχίσει για Αίγυπτο.

Αν όλα πάνε καλά, θα βρεθεί στην πατρίδα του την Ταϊβάν μετά από έξι χρόνια, το 2021 δηλαδή, μέσω Ιαπωνίας.