Με την πολύωρη κατάθεση της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοτικής συμβούλου στο δήμο Θεσσαλονίκης, Χρύσας Αράπογλου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Η κ. Αράπογλου έκανε λόγο για «οργανωμένο σύστημα» με «αρχηγούς, εκτελεστικούς και τακτική», αναφερόμενη στον τρόπο που διαπράχθηκε το σκάνδαλο «μαμούθ» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ήταν μέρος αυτού του συστήματος. «Δεν γίνεται να μην ήταν, είναι κατάργηση της λογικής», είπε, τονίζοντας ότι στο σύστημα αυτό υπήρχαν «σταθερά και εναλλασσόμενα πρόσωπα» που «ενθυλάκωναν χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις ευθύνες του κ. Παπαγεωργόπουλου, παρατήρησε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσα χρόνια διαρροή χρήματος από τα ταμεία και να μην αναζητάς από πού γίνεται αυτή η διαρροή». Έκανε δε, λόγο για «αλαζονικό» και «σκληρό» σύστημα «με δυσανεξία», όπου «δεν μπορούσες εύκολα να ασκήσεις το δικαίωμα ελέγχου». «Υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης. Ήταν τραυματική εμπειρία η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε η κ. Αράπογλου.

Για τον γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, επανέλαβε όσα υποστήριξε κατά τη χθεσινή κατάθεσή του ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι «καμία συναλλαγή δεν γινόταν χωρίς τον Λεμούσια».

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις στενές σχέσεις Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια, η πρώην βουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρχε «δέσιμο οικονομικών συμφερόντων». «Τι άλλο μπορεί να τους κρατάει τόσο στενά δεμένους;», διερωτήθη, ενώ σε άλλη ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι «o Λεμούσιας κρατούσε στο χέρι τον Παπαγεωργόπουλο».

Η κ. Αράπογλου θα ολοκληρώσει την κατάθεσή την επόμενη Τρίτη οπότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία.