Επιστολή στη Μέρκελ για το προσφυγικό έστειλαν δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου

Ζητούν την παρέμβασή της στο μείζον ζήτημα


ΕΛΛΑΔΑ
18:36
11/01/2019
Επιστολή στη Μέρκελ για το προσφυγικό έστειλαν δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου
2
loading

Επιστολή στην Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, που επισκέφθηκε την Αθήνα έστειλαν, οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, καθώς και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Πατούλης.

Στην επιστολή τους αυτή, που κοινοποιήθηκε και στον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, οι δήμαρχοι αναφέρονται και στο θέμα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του B.A. Αιγαίου στο πλαίσιο των συντονισμένων κινήσεων για την αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ζητούν την παρέμβασή της, ώστε η Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας να ερμηνευθεί ως προς το ζήτημα αυτό, υπέρ των ακριτών νησιωτών της Ένωσης και όχι εις βάρος τους, επιτρέποντας τη μετεγκατάσταση των εγκλωβισμένων στα νησιά στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ολόκληρη η επιστολή προς την 'Αγγελα Μέρκελ σχετικά με τον απεγκλωβισμό των όσων αιτούντων άσυλο διαμένουν στα νησιά, αναφέρει:

«Εξοχότατη κυρία Καγκελάριε της Γερμανίας,

Η αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι τοπικές κοινωνίες των οποίων απέδειξαν εμπράκτως τον σεβασμό τους στο ανθρωπιστικό περιεχόμενο των θεμελιωδών αρχών της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας εδώ και 3,5 και πλέον έτη, είναι δίκαιο και ορθολογικό αίτημα. Είναι πλέον αδύνατο πέντε ελληνικά νησιά να ανταποκρίνονται πρακτικώς μόνα τους στις τόσο αυξημένες προσφυγικές ροές που παρατηρούνται από το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα. Το βάρος που προσθέτει στις τοπικές κοινωνίες ο εγκλωβισμός οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών χωρίς καμία προοπτική, είναι πλέον αβάσταχτο.

Γνωρίζοντας τη θέση της Γερμανίας για το μείζον αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα, καθώς και τη στερεότητά σας, ως πολιτικού με δεσπόζουσα θέση στα ευρωπαϊκά πράγματα για πολλά χρόνια, ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας να ερμηνευθεί ως προς το ζήτημα αυτό, υπέρ των ακριτών νησιωτών της Ένωσης και όχι εις βάρος τους, επιτρέποντας τη μετεγκατάσταση των εγκλωβισμένων στα νησιά μας στην ηπειρωτική Ευρώπη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kek

    Που να ξεραν οτι η φραου θα τους στειλει πισω κι αλλους ! Οι δημαρχοι μας δουλευουν ψιλο γαζι...εκτος αν ειναι ηλιθιοι !

  2. avatar χα χα

    χα χα μα καλά δεν έχουν ακουστά το και στον δήμαρχο να πας π@@@@κέφαλο θα φας, στην περίπτωση τους ταιριάζει απόλυτα χα χα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει