Έληξε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα ενάντια στα νέα μέτρα που τίθενται αύριο προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι αστυνομικοί απέσυραν το μεταλλικό φράχτη από τη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει από την πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και η ΠΟΕ – ΟΤΑ και οι αυτοκινητιστές ταξί.

Το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες παραδίδουν την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου και τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, από όπου προχώρησε σε πορεία προς τη Βουλή.

Στην κεφαλή της ήταν η Αλέκα Παπαρήγα που κάλεσε το λαό σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία «όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα».

«Δυστυχώς, δεν είναι της μαζικότητας που θα έπρεπε η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μιλώντας στο ρ/σ Real FM, κάτι το οποίο απέδωσε στη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.