Θα γιορτάσουν την απελευθέρωση με ορθοπεταλιές!

Ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στις 26/10 στο Λευκό Πύργο


ΕΛΛΑΔΑ
19:53
23/10/2012
Θα γιορτάσουν την απελευθέρωση με ορθοπεταλιές!
1
loading

Τον έναν αιώνα ελεύθερης Μακεδονίας θα γιορτάσουν ποδηλάτες από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στις 26/10 στο Λευκό Πύργο.

Τα πολιτιστικά, αθλητικά και ιστορικο-λαογραφικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας διοργανώνουν «Παλλαϊκή Εορταστική Ποδηλατοδρομία» για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελεύθερης Μακεδονίας και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι αφετηρίες από τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι ποδηλάτες, με τελικό προορισμό όλων τη Θεσσαλονίκη, είναι: Βεργίνα, Πέλλα, Πρέσπες - Αιανή, Σαραντάπορος - Ολυμπος - Δίον, Φίλιπποι, Νεάπολη - Αμφίπολη και Αρχαία Στάγειρα.

«Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση. Εκατοντάδες ποδηλάτες θα φτάσουν στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τότε που ο ελληνικός στρατός μπήκε θριαμβευτής στην πόλη», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Σιώκος.

Στόχος είναι να φτάσουν όλοι οι ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη γύρω στη 1 με 2 η ώρα το μεσημέρι. Οι ομάδες θα συγκεντρωθούν σε δυο σημεία της πόλης: στο Λιμάνι (δυτικά) και στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο (στα ανατολικά). Θα ακολουθήσει μαζική εκκίνηση με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων και βράβευση αθλητών.

Η όλη μαραθώνιο εορταστική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στις διαδρομές θα υπάρξει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την τροχαία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar shellocker

    Φημες λενε οτι ποδηλατο θα κανει και η Ρεπουση !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει