Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στη Μάνδρα

Προχωρά και η αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών


ΕΛΛΑΔΑ
22:03
06/12/2018
Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στη Μάνδρα
1
loading

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας και την αποκατάσταση της κανονικότητας στην περιοχή μετά τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017, ενώ η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει με πιστώσεις από ιδίους πόρους, που υπερβαίνουν τα 42 εκατ. ευρώ για το σύνολο των έργων.

Συγκεκριμένα προχωρούν οι εργασίες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, με την εκτροπή και διευθέτηση των ρεμάτων Αγίας Αικατερίνης-Σούρες όπως και για την αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, με χρηματοδότηση ύψους 6,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης ξεκίνησαν νέα έργα οδοποιίας εντός του αστικού ιστού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου του 2017. Πρόκειται για δύο επιπλέον έργα: Το πρώτο προϋπολογισμού 4,35 εκατ. ευρώ με δημοπράτηση από τον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας & Ερυθρών -βρίσκεται ήδη στο στάδιο υλοποίησης αφορά- την αποκατάσταση των ζημιών οδοποιίας και πεζοδρομίων στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας. Το δεύτερο -προϋπολογισμού 2,35 εκατ. ευρώ- αφορά στην αποκατάσταση ζημιών και στη λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων το οποίο βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης από τον δήμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ζαφειρίδης

    Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αυθαιρεσίες στη δόμηση στα μπαζωμένα ρέματα που επέτρεψε η Νέα Δημοκρατία. Με πολλούς νεκρούς και καταστροφές στις περυσινές πλημμύρες. Το κωμικοτραγικό είναι ότι η αντιπολίτευση εγκαλεί την περιφέρεια για τις δικές της διαχρονικές πομπές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει