Στο πλευρό των φοιτητών και των εργαζόμενων στο ΑΠΘ, που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο, τάχθηκε ο σκηνοθέτης και νέος επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών, Παντελής Βούλγαρης.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε τελικά, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και όχι στην Παλαιά Φιλοσοφική, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί και λίγο μετά την ολοκλήρωση της ο κ. Βούλγαρης και η σύζυγος του, συγγραφέας, Ιωάννα Καρυστιάνη, βγήκαν από τον χώρο και συνομίλησαν για πολύ ώρα με τους φοιτητές, καλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ο κ. Βούλγαρης και η κ. Καρυστιάνη ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από το Τελλόγλειο και το αίτημα τους έγινε δεκτό.

Ο Παντελής Βούλγαρης αναφέρθηκε στην ομιλία του στους ποιητές-δασκάλους του, όπως ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Γιάννης Ρίτσος.

«Οι νέοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι έχουν στα χέρια τους χίλιες εικόνες, χίλια εύγλωττα βλέμματα και το πάθος των λέξεων γερή προίκα για τη δική τους περιπέτεια», υπογράμμισε.

«Στις σημερινές δραματικές για τη χώρα και τους ανθρώπους μέρες η ποίηση εκφέρει τον πιο βαθύ, πιό ουσιαστικό και περιεκτικό λόγο. Είναι ο θησαυρός που κανείς δεν μπορεί να μας τον πάρει. Είναι τα υπάρχοντα μας, τα μόνα που δεν φορολογούνται. Ας μοιραστούν σε κάθε σπίτι, σε κάθε σχολική και πανεπιστημιακή αίθουσα», κατέληξε ο κ. Βούλγαρης.