Βαλλιανάτος: Άλλο ο νοικοκυραίος που δέρνει για να προστατεύσει κι άλλο ο νοικοκύρης

Τι λέει ο δημοσιογράφος στο newsbeast.gr δύο μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου


ΕΛΛΑΔΑ
12:37
23/11/2018
Βαλλιανάτος: Άλλο ο νοικοκυραίος που δέρνει για να προστατεύσει κι άλλο ο νοικοκύρης
43
loading

«Άλλο νοικοκυραίος κι άλλο νοικοκύρης. Άλλο ο νοικοκυραίος που δέρνει για να προστατεύσει κι άλλο ο νοικοκύρης που είναι μία θετική αξία στη ζωή. Ο νοικοκυραίος είναι μία καρικατούρα νοικοκύρη, ο οποίος υπερασπίζεται εκφράζοντας το μίσος του για τους άλλους κι όχι την αγάπη του για το νοικοκυριό του» λέει στο newsbeast.gr ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δύο μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος στην Ομόνοια, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Της Μαργαρίτας Τζαγκαράκη

Δύο μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν και να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων και το πόρισμα των ιατροδικαστών που αποδεικνύει πως ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε.

«Για μένα δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Βγήκα από την δεύτερη κιόλας μέρα και στην δημόσια τηλεόραση και στις ιδιωτικές τηλεοράσεις και είπα ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Και λυπάμαι που χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και να εισπράξω όλες αυτές στις ύβρεις για να λογικευτούν, οι δημοσιογράφοι κυρίως, και να καταλάβουν τι σημαίνει διαρροές της αστυνομίας» τονίζει ο δημοσιογράφος για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Η αστυνομία από την αρχή αυτής της δυστυχισμένης υπόθεσης προσπάθησε να πάει την ιστορία αλλού. Από εδώ και πέρα αρχίζει ένα κανονικό κυνήγι του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας για να είναι κατηγορούμενοι στη υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και θα δείτε τους δικηγόρους του κοσμηματοπώλη, που έχει και λεφτά, να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι δεν τον σκότωσαν αυτοί αλλά οι αστυνομικοί και τους δικηγόρους της αστυνομίας να λένε "όχι εμείς αυτός". Αυτή τη στιγμή ο δικαστής έχει μια έκθεση που του λέει ότι ο Ζακ πέθανε από χτυπήματα κι έχει on camera εννέα αστυνομικούς, δεν ξέρω πόσους ΕΚΑΒίτες και δύο άλλους και πρέπει να μοιράσει ποιος έκανε τι».

Μετά την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, αναβαθμίστηκε πλέον σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

«Έχω επισημάνει από πολύ νωρίς ότι υπάρχει ένας άνθρωπος on camera με ένα κίτρινο t shirt, είναι εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος, τον έχω επικηρύξει μόνος μου ο οποίος είναι στη γωνία του "Βενέτη" όταν φτάνει ο Ζακ πριν αρχίσει οτιδήποτε, πριν στρίψει στη Γλάδστωνος. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι προστασία ή ασφάλεια και μπορεί να είναι και αστυνομικός, αλλά η αστυνομία που τους το δίνεις το βίντεο με ήχο καθαρό και εικόνα, καμώνεται ότι δεν μπορεί να τον ταυτοποιήσει και δεν μπορεί να τον ανακρίνει. Ο άνθρωπος με το κίτρινο t shirt είναι ο άνθρωπος-κλειδί που τον κρύβουν οι αστυνομικοί. Θα τον ξεχώσουμε» λέει ο κ. Γρηγόρης Βαλιανάτος και συνεχίζει:

«Αυτά δεν συμβαίνουν σε πολιτισμένες χώρες. Φανταστείτε ότι δύο μήνες μετά η προκαταρκτική ΕΔΕ η οποία γίνεται από την αστυνομία για την αστυνομία, άλλαξε τρεις φορές τα μέλη. Οι άνθρωποι κάνουν ρουλέτα με το αίμα του Κωστόπουλου και τα δικά μας νεύρα. Έχω δηλώσει από την αρχή ότι η αλήθεια θα βγει, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί και θα γίνουν παραγωγές από κανάλια του εξωτερικού».

Ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησε και σε όσους του προσάπτουν αλλαγή στη στάση του για τα όσα έγιναν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ήταν και ο πρώτος που έκανε γνωστή την ταυτότητα του θύματος το Σάββατο, αναφέροντας σε ανάρτησή του: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε (πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια (ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου». Με νεότερη ανάρτησή του είχε διαψεύσει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, υποστηρίζοντας πως μπήκε στο κατάστημα όχι για να κλέψει, αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι κατάστημα, όπου καθόταν με παρέα.

«Η πρώτη μου καταγραφή ήταν ο σανός που μετέδιδαν όλα τα μέσα με αποσιωπητικά και στο καπάκι ήταν η δική μου εκδοχή. Αλίμονο αν δεν μπορούσα να κάνω πλάκα με ηλίθιους δημοσιογράφους. Στην γ' δημοτικού μαθαίνουμε τα αποσιωπητικά αλλά κάποιοι μπερδεύουν τις τελίτσες με τις τρελίτσες. Από καλοθελητές έχουμε γεμίσει. Εκείνοι που θέλουν να μου προσάψουν την αλλαγή της στάσης μου θα παρακαλούσα να διαβάσουν και να δούνε. Εγώ έκανα αναπαραγωγή του σανού γιατί από εκεί ξεκινάει το σκάνδαλο και η ανοησία».

Μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τοίχοι βάφτηκαν με συνθήματα όπως «φονιάδες των λαών νοικοκυραίοι, φαντάζετε ωραίοι μες στα χρέη».

«Άλλο νοικοκυραίος κι άλλο νοικοκύρης. Άλλο ο νοικοκυραίος που δέρνει για να προστατεύσει κι άλλο ο νοικοκύρης που είναι μία θετική αξία στη ζωή. Ο νοικοκυραίος είναι μία καρικατούρα νοικοκύρη, ο οποίος υπερασπίζεται εκφράζοντας το μίσος του για τους άλλους κι όχι την αγάπη του για το νοικοκυριό του. Υπό αυτή την έννοια νοικοκυραίος είναι και ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ ο οποίος λέει δεν έκανα ανάνηψη στον άνθρωπο που πέθαινε γιατί δεν μπορούσα να κόψω τις χειροπέδες. Αυτά είναι αδιανόητα. Θα πρέπει να κάτσει σε ένα σκαμνί. Έχουν ορκιστεί σε έναν Ιπποκράτη» λέει ο κ. Βαλλιανάτος.

Όσο για την απάθεια του «κοινού» που παρακολούθησε αμέτοχο αυτή την αποτρόπαια «παράσταση» μπροστά από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια τονίζει:

«Εγώ μένω 500 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος, στην πλατεία Βάθη. Στην πλατεία Βάθη υπάρχει ένας πληθυσμός δυστυχισμένων ανθρώπων, πονεμένων, χρηστών, εγκαταλελειμμένων από τους πάντες, πεινασμένων, που γίνονται αντικείμενο ποδοσφαίρου, κλοτσοσκουφιού από διάφορους, μεταξύ των οποίων και αστυνομικών. Δεν μου κάνει εντύπωση, απλά εδώ το πράγμα ξέφυγε. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί τέτοια καταγραφή στο φακό, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τόσες κάμερες. Ό,τι βλέπουμε είναι καθαρό, το βλέπουμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Όποιος έχει απορίες απλώς είναι υποκριτής».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar Ας αφήσουμε τους νεολογισμούς

  Βασικά θα επρεπε να αποφυγουν το θανατο του Ζακ. Όμως η προσπαθεια να τον ηρωοποιήσουν ειναι γελοία.Χρήστης ουσιών, ληστής, οπλισμένος με σπασμένο τζάμι κλπ κλπ, και κάποιοι μας τον παρουσιαζουν σαν πρότυπο ...συμπεριφοράς. Οι πιθανότητες να χασει τη ζωή του ήταν μεγάλες. Βρισκόταν , λένε, σε πανικό.Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλειου δηλαδή δεν ειχε πανικοβληθεί; Τι θα επραττε ο καθενας αν ξαφνικά μπουκαρε μέσα στο μαγαζί σου καποιος αλλόφρων, τα σπάει όλα και σε απειλέι με σπασμένο γυαλί; Ο νεολογισμός \"νοικοκυραίος\" ειναι μαλακία. Όταν αγωνίζεσαι μια ολοκληρη ζωή να στήσεις ενα σπίτι, μια δουλειά, μια οικογενεια, δηλαδή πολύς κόπος και θυσίες, δεν τα παρατάς στην τυχη τους όταν ένας τυπος που απλά ενδιαφερεται για το σεξ, τα ναρκωτ6κά και το περιθώριο γενικά, να ελθει και να στα κανει όλα λίμπα...

 2. avatar Ξενοφων

  Στο βιντεο φαινεται η λυσσα που τον χτυπαγανε πληρωσε για ολα τα προβληματα τους ο φουκαρας Ζακ ,

  1. avatar Φίλε Ξενοφών

   Καλό είναι να προσέχουμε τη γράφουμε και πως εκφραζόμαστε. Έτσι λοιπόν όχι \" φουκαρά Ζακ \" αλλά \" ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ZACKIE \"

 3. avatar ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ

  για να λεω την αληθεια μου αρεσει σαν ανδρας ο βαλλιανατος. εκπεμπει βαρβατιλα. θα παω στην Αννιτα να τον καλεση στην εκπομπη για να ζουζουλιστουμε

 4. avatar ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ…..

  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!!!
  Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!!!

 5. avatar ΝΣ

  Παρακολουθώντας τα γεγονότα αυτά όπως και οι περισσότεροι άλλωστε μου έκανε εντύπωση η αντιδεοντολογική,κατά τη γνώμη μου ανάλυση δημοσιογράφων και παρουσιαστών οι οποίοι και με πηχιαίους τίτλους στις εκπομπές τους έβγαλαν αμέσως συμπεράσματα παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες και με μοναδικό στοιχείο το βίντεο.Κατά τη γνώμη μου κάποιος πρέπει να τους μαζέψει ώστε σε ανάλογες περιπτώσεις να μήν εκφέρουν την προσωπική τους γνώμη.Οσον αφορά εμένα αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια και διαβάζοντας και τα σχόλια εδώ με ανησυχεί γιατί πιστεύω ότι θα το πληρώσουμε ακριβά,αν και το πληρώνουμε ήδη και λόγω εγωισμού και ξερολισμού δεν το καταλαβαίνουμε.

 6. avatar ΕΛΛΑΔΑ,,

  Πώς στήθηκε η εκστρατεία παραπληροφόρησης στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου (video)
  https://youtu.be/6ugwo3xcS4w
  Ετσι μετα τους μεταναστες αρχισαμε να σκοτωνουμε και Ελληνες....ο πολιτισμος της \'\'Νεας Ελλαδας\'\' που καθε τοσο αναπολει την Αρχαια Ελλαδα.

  1. avatar @ΕΛΛΑΔΑ,,

   Τι να πω....ντρεπομαι γιαυτην την Ελλαδα που κανουμε γεματη μισος και κακια.εχουν δικιο τελικα σε λιγο καιρο θα βαζουν και φουρνους απο το μισος για τον ανθρωπο!

 7. avatar Βαλλιανάτος

  Πρόσωπο \" πρότυπο\" γιά την νεολαία ..
  Ρε τί τύποι κυκλοφορούν σε τούτη την χώρα ! (Βάλε ακόμα λαθρομετάστες ,γύφτους , \"άθεους\" και άπλυτα αναρχοκουμούνια και έδεσες ) .Σε καλό
  δρόμο είμαστε!

 8. avatar supi

  Βαλλιανάτος \"άλλο ο νοικοκυραίος...και άλλο ο νοικοκύρης\" !!! Τί μυαλό, τι σκέψη, τι συγκρότηση , τι καλλιέργεια!!! Η ρήση σου αυτή εύχομαι να αποτυπωθεί σε κάποια εγκυκλοπαίδεια!!! Είναι κρίμα να χαθεί και να μη διαβαστεί από όλους!!! [...] Ελπίζω το παγκόσμιο gay κίνημα να αναγνωρίσει σύντομα την αξία σου!!!

 9. avatar σοβαρα τωρα

  δλδ ρε [...] απ οτι μας λες οταν μπηκε στο μαγαζι ηταν μια χαρα . και το οτι μπηκε να κλεψει μια χαρα ηταν και αυτο ε / ουστ ρε απο δω που μας εχετε γεμισει με καθε λογης τζαζεμενα και μας τα παρουσιαζετε για φυσιολογικα

 10. avatar Προχωρά ρε μας σκοτισες….

  Αν συνέβαινε αυτό σε κανέναν άλλον δεν θα τον υπερασπίσουν....Αλλά επειδή είναι του συναφιου σου βγαίνεις κ μας κουνάς το δάχτυλο....αι σιχτιρ....κάτσε στα αυγά σου κ άμα έρθουν κ εσένα να σε κλέψουν βιάσουν απειλήσουν έλα να μας πεις τι θα κάνεις....κερασε τους κάνα κουραμπιε μιας κ έρχονται Χριστούγεννα..άιντε....που φοβόμαστε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας....Που φοβόμαστε ακόμα κ μέσα σε αυτά.....που φοβόμαστε για τις ζωές μας κ για τα παιδιά μας....κρίμα που πέθανε έστω κ έτσι ένας νέος άνθρωπος αλλά μην τρελαθούμε κιόλας....για το μονο λογο που θα μπορουσε να τιμωρηθεί ο κοσμηματοπωλης (ας πουμε) ειναι για χρηση βιας αλλα όχι για φονο....

 11. avatar στα τσακιδια

  ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΑΚΙ ??? ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ !! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΓΕΛΙΟΙ !!!

 12. avatar Είμαι πίθηκος ?

  και πιστεύω τον κ.Βαλλιανάτο την... \"δεύτερη μέρα\" που βγήκε και μίλησε ξεκάθαρα περι στυγνής ρατσιστικής δολοφονίας του Ζακ.
  Δεν τον πιστεύω πια την... \"πρώτη μέρα\", που είπε στα σόσιαλ μίντια οτι μπήκε στο κατάστημα ο Ζακ φτιαγμένος από ουσίες και για πρώτη φορά στην ζωή του να κλέψει.

 13. avatar ΒΑΛΑΙ-ΝΑΤΟΣ

  Βέβαια ποιά λλη εφημερίδα θα δημοσιευε τετοι αρθρο εκτος του = newsbeast.gr ==

 14. avatar Παρά κάτω παρελλλλαυνουν σχολιαστές που είναι. !

  ΜΑΥΡΕΣ. ΨΥΧΕΣ.! ,,,,,,,,,,,Απολαύστε τους !

 15. avatar Aυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4008741/poios-itan-o-anthropos-poy-echase-ti-zoi-toy-sto-peristatiko-sto-kosmimatopoleio

 16. avatar irontriangle

  Η Νοημοσύνη σου Βαλλιανάτε μέχρι εκεί φτάνει.......
  παραπάνω ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να σκεφτεί αγόρι μου.....
  Άστο.......βάρος είσαι και εσυ και οι όμοιοι σου στην κοινωνία.......αλλά τι να κάνουμε πρέπει να σας αφήσουμε να τριγυρνάτε ανάμεσα μας και να σας ανεχόμαστε.........

  1. avatar Ploigos

   Ρε φίλε ο Βαλιανατος σε ευρισε ? Εσύ γιατί πετας εκείνο το \"αγόρι μου \"

  2. avatar χαχα

   Ρε irontriangle, εδώ ανεχόμαστε εσένα!

   1. avatar Ελληνοαυστραλός

    Όταν λες ανεχόμαστε εννοείς οι λαοτκι;

 17. avatar δαναος

  τελικά κάποιοι έχουν παρα πολλές προσπάθειες για να πείσουν αλλά υπάρχουν και στοιχεία που είναι δημόσια you tube αυτή η [ψυχαρα] λεη δημόσια ότι όταν ήταν νέος ήταν ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΗΣ
  αυτό και μόνο φτανη για τι ήτανε ,τώρα αν νομίζουνε κάποιοι ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ ότι θα κλέβουν θα κακοποιούνε ,βιαζουνε κλπ
  και απλα θα επικαλούνται την δημοσια εικονα τους-θεση τους η την σεξουαλικη διαστροφή τους για να
  αθωωθούνε μάλλον νομίζουνε ότι όλα τα χειρίζονται η σορρος και η παροικίες τους
  ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΝΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ Η ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ,ΣΟΚ, ΚΛΠ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ Η ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ σσ λογος είναι πολύ απλος, ότι το θυμα εχη απολυτο δικαίωμα στην αμυνα και στον δυσαναλογο ανεξελεγκτο σοκ που εσυ του προκαλης .

 18. avatar Ploigos

  Κατά παραφραση του \" πως το τρίβουν το πιπέρι του .......\" είναι το \" πως το γυαλίζουν τα μανουάλι του ,,,,,,\"

 19. avatar Εχοντας τα ιδια προσοντα

  με τον Βαλλιανατο ο ενας κανει καριερα ενω ο αλλος ειναι στον ταφο.Μαλλον η γρια δεν αφηνει περιθωριο στον ανταγωνισμο.

 20. avatar Βαλλιανατε

  Τωρα το καταλαβες οτι ζουμε σε
  τριτοκοσμικη χωρα ?
  Πακιστανοι Αφγανοι Ζιμπαμπουανοι με
  Louis Vuiton Armani Dior Tods Alexander Mc Qween Rolex και Porsche αυτο ειμαστε
  Δηθεν Νοικοκυραιοι
  Δηθεν Χριστιανοι
  Δηθεν Πατριωτες
  Δηθεν Ανθρωποι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει