Θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας και να δώσετε ένα vintage στιλ στους τοίχους σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης; Seaside cottage, country και garage είναι τα στυλ τα οποία κυριαρχούν στο χώρο της διακόσμησης και το επικρατέστερο όλων: το vintage retro. Το vintage στιλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να τραβάει την προσοχή με τη γλυκιά γοητεία που αποπνέει. Εφαρμόζοντας αυτήν την τάση, θα διαπιστώσετε ότι πρακτικά είναι εύκολο να διακοσμήσετε τους τοίχους σας χρησιμοποιώντας retro καδράκια και vintage αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Για τους τοίχους προτιμώνται ουδέτερα και παλ χρώματα που συμπληρώνουν ιδανικά το στιλ. Ας περάσουμε λοιπόν, στην πράξη.

Βήμα 1ο

Επιλέξτε τι θα τοποθετήσετε και σε ποια περιοχή. Κάντε ένα πλάνο και προσπαθήστε να μην τοποθετήσετε διαφορετικά κάδρα και διακοσμητικά στον ίδιο τοίχο. Μείνετε σε ένα θέμα και προχωρήστε με αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε πινακάκια με θεματολογία από vintage διαφημίσεις, σε διάφορες διαστάσεις και να δημιουργήσετε μια σύνθεση σε ορθογώνιο ή τετράγωνο σχηματισμό. Για τέλειο και αρμονικό αποτέλεσμα σε μια σύνθεση από κάδρα η απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι μεταξύ 5-12 εκατοστών. Οπότε όταν υπολογίζετε το μέγεθος (ώστε να βρείτε το κατάλληλο για το τοίχο και το έπιπλο που θα το συνοδεύει) υπολογίστε και τις αποστάσεις μαζί.

Βήμα 2ο

Ποιος είπε ότι τα πιάτα έχουν θέση μόνο στα ντουλάπια της κουζίνας; Βρείτε πιάτα και πιατέλες από πορσελάνη ή πέτρα με vintage και φλοράλ μοτίβα και κάντε μια σύνθεση σε διαγώνιο σχήμα που να ξεκινά από την πάνω αριστερή γωνία. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν ή κοιτάνε σε μια σελίδα ή μια εικόνα από την πάνω αριστερά γωνία και καταλήγουν στην κάτω δεξιά. Αυτή η σύνθεση προτείνεται για μια εντυπωσιακή διακόσμηση στην κουζίνα ή την τραπεζαρία σας.

Βήμα 3ο

Εάν είστε δημιουργικοί μπορείτε κάλλιστα να αποξηράνετε φύλλα και άνθη και να τα τοποθετήσετε σε ισομεγέθεις κορνίζες με λευκό φόντο για αντίθεση και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά DIY herborium καδράκια σε ρετρό, βικτοριανό στυλ. Ιδιαίτερη ιδέα για να διακοσμήσετε τους τοίχους στο γραφείο σας, κοντά στη βιβλιοθήκη και στο καθιστικό. Τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο ολόκληρο ή κάποιο κομμάτι του με χρώμα κιμωλίας και μετατρέψτε το σε μαυροπίνακα.

Βήμα 4ο

Άλλη μια ιδέα για vintage διακόσμηση τοίχου είναι να κρεμάσετε μια μακραμέ δημιουργία, retro τάπετα ή να κορνιζάρετε τα παλιά σεμεδάκια της γιαγιάς και να δημιουργήσετε μια αυθεντική σύνθεση για το υπνοδωμάτιο ή την υποδοχή του σπιτιού.

Βήμα 5ο

Αξιοποιήστε τις παλιές συλλογές σας και εκθέστε τη συλλογή σας με καρτ ποστάλ, γραμματόσημα ή vintage χάρτες. Πλαισιώστε τα με κομψές ρετρό κορνίζες και τοποθετήστε τα στον τοίχο του καθιστικού για ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερα ταξιδιάρικο αποτέλεσμα!

Περισσότερες ιδέες για vintage διακόσμηση τοίχου

  • Ρετρό ρολόγια
  • Μαυροπίνακες
  • Ξύλινες βάσεις με ανθοδοχεία
  • Παλιοί καθρέφτες
  • Μεταλλικοί δίσκοι
  • Ρετρό σκεύη κουζίνας

Είναι εύκολο να διακοσμήσετε τον τοίχο σας με vintage στιλ, χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία διακοσμητή, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές. Περιηγηθείτε στη σελίδα του EchoDeco για ιδέες και αντικείμενα, κάντε μια βόλτα σε κάποιο παζάρι, ψάξτε στην αποθήκη σας και σίγουρα θα βρείτε όμορφα διακοσμητικά για να διακοσμήσετε κομψά και οικονομικά τους τοίχους σας!