Φωτίου: Όλες οι διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών θα καλυφθούν με voucher

«Ο κ. Καραγκούνης αποκάλυψε αφελώς ότι θα εφαρμόσουν το σύστημα Πινοσέτ»


ΕΛΛΑΔΑ
13:07
11/09/2018
Φωτίου: Όλες οι διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών θα καλυφθούν με voucher
5
loading

«Το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει δύο φάσεις. Σε μία εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτήν, έχουμε πει κατηγορηματικά ότι όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών -είτε δήμων, είτε ιδιωτικών,-θα καλυφθούν με voucher. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το 2015 «εμείς παραλάβαμε 80.000 θέσεις voucher και δώσαμε πέρυσι 120.000 θέσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε συνθήκες ασφυξίας».

Παράλληλα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι η λογική της ΝΔ είναι άλλη και προσπαθεί να την κρύψει επιμελώς, λέγοντας ότι δήθεν θα κάνει τα μέτρα που λέει. «Η ΝΔ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, εύχεται οι θεσμοί να μη μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη μη μείωση των συντάξεων, γιατί ξέρουν ότι αυτό θα είναι η επιτομή της κατάρρευσης των ψευδών ειδήσεων που φτιάχνουν και της κατατρομοκράτησης των συνταξιούχων» ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι «είμαστε δύο κόσμοι πολλοί διαφορετικοί για τις συντάξεις».

«Ο κ. Καραγκούνης αποκάλυψε αφελώς ότι θα εφαρμόσουν το σύστημα Πινοσέτ και τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν. Από την επόμενη που θα φτιαχτεί αυτό το σύστημα, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνουν πια για την επικουρική σύνταξη των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και θα φτιάχνουν τον προσωπικό κουμπαρά τους. Ποιος θα πληρώνει γι' αυτούς τους συνταξιούχους; Ο κανένας. Άρα, καταργεί την επικουρική σύνταξη.

Δεν το λέει του ελληνικού λαού, αλλά θα του το πούμε εμείς και θα το καταλάβει, 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα έχουν επικουρική σύνταξη, εάν ο κάθε εργαζόμενος σήμερα κάνει τον δικό του κουμπαρά. Βρήκαμε ένα σύστημα που δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις, δεν το έχουμε ξεχάσει αυτό. Ένα δισ. ευρώ ήταν το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πέρυσι και καταφέραμε με τον τρόπο που νοικοκυρέψαμε τα πάντα όχι μόνο να καλύψουμε το 1 δισ. ευρώ, αλλά να έχουμε και πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ. Φέτος, θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έχουμε κουμπαρά για καλύτερες συντάξεις» διευκρίνισε η κ. Φωτίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar eryged

  Όλες οι διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών θα καλυφθούν με γεμιστά.

 2. avatar ΚΥΡΊΑ ΥΠΟΥΡΓΈ ΕΝΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ

  ΠΩ ΌΤΙ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΑ ΜΑΎΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ Η ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟ Η ΝΑ ΈΧΩ ΜΈΣΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΒΟΥΛΕΥΤΉ Η ΥΠΟΥΡΓΌ?????? ΣΉΜΕΡΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΣΟΥ ΛΕΛΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΆΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟΊ ΣΤΑΘΜΌ!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΜΈΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΚΑΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΏΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΌΤΑΝ ΠΡΙΝ????? ΞΈΡΩ ΌΤΙ ΧΑΛΆΤΕ ΤΗΝ ΠΙΆΤΣΑ ΔΗΛΑΔΉ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΝΑ ΘΕΣ 10,000 ΧΙΛΙΆΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΌΝΟ, ΤΏΡΑ ΚΥΡΊΑ ΥΠΟΥΡΓΈ ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΌΛΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΌΛΟΙ ΜΈΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΓΩΝΕΙΣ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ!!!!!!!!!

 3. avatar Εγώ δεν ήθελα με τίποτα

  να με φορολογήσετε έτσι για να μου πείτε μετά πάρε ένα επίδομα που περίσεψε.Ούτε να τα πάρεις απο μένα που δούλεψα τόσα χρόνια για να τα δώσεις σε έναν τεμπέλη που δεν στέριωνε σε καμμιά δουλειά.Αλλά βλέπεις αυτός ο τεμπέλης συνήθως ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είναι και γιαυτό το κάνετε.

 4. avatar ?

  Έμαθε κ το voucher το καρακατιναριο!

 5. avatar Justamom

  ΜΗ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ, ΘΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ VOUCHER, ΚΑΘΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ....... ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.... ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ???? ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει