«Το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει δύο φάσεις. Σε μία εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτήν, έχουμε πει κατηγορηματικά ότι όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών -είτε δήμων, είτε ιδιωτικών,-θα καλυφθούν με voucher. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το 2015 «εμείς παραλάβαμε 80.000 θέσεις voucher και δώσαμε πέρυσι 120.000 θέσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε συνθήκες ασφυξίας».

Παράλληλα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι η λογική της ΝΔ είναι άλλη και προσπαθεί να την κρύψει επιμελώς, λέγοντας ότι δήθεν θα κάνει τα μέτρα που λέει. «Η ΝΔ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, εύχεται οι θεσμοί να μη μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη μη μείωση των συντάξεων, γιατί ξέρουν ότι αυτό θα είναι η επιτομή της κατάρρευσης των ψευδών ειδήσεων που φτιάχνουν και της κατατρομοκράτησης των συνταξιούχων» ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι «είμαστε δύο κόσμοι πολλοί διαφορετικοί για τις συντάξεις».

«Ο κ. Καραγκούνης αποκάλυψε αφελώς ότι θα εφαρμόσουν το σύστημα Πινοσέτ και τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν. Από την επόμενη που θα φτιαχτεί αυτό το σύστημα, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνουν πια για την επικουρική σύνταξη των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και θα φτιάχνουν τον προσωπικό κουμπαρά τους. Ποιος θα πληρώνει γι’ αυτούς τους συνταξιούχους; Ο κανένας. Άρα, καταργεί την επικουρική σύνταξη.

Δεν το λέει του ελληνικού λαού, αλλά θα του το πούμε εμείς και θα το καταλάβει, 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα έχουν επικουρική σύνταξη, εάν ο κάθε εργαζόμενος σήμερα κάνει τον δικό του κουμπαρά. Βρήκαμε ένα σύστημα που δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις, δεν το έχουμε ξεχάσει αυτό. Ένα δισ. ευρώ ήταν το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πέρυσι και καταφέραμε με τον τρόπο που νοικοκυρέψαμε τα πάντα όχι μόνο να καλύψουμε το 1 δισ. ευρώ, αλλά να έχουμε και πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ. Φέτος, θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έχουμε κουμπαρά για καλύτερες συντάξεις» διευκρίνισε η κ. Φωτίου.