Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι ως φωτοτύπες στα δικαστήρια για φωτογραφικό διαγωνισμό

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους


ΕΛΛΑΔΑ
16:31
07/09/2018
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι ως φωτοτύπες στα δικαστήρια για φωτογραφικό διαγωνισμό
4
loading

Σε αποχή από τα καθήκοντα τους προχωρούν οι εργαζόμενοι ως φωτοτύπες στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (ταμείο Εθνικής Άμυνας) για τη μίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες τα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Οι περισσότεροι από τους 20 εργαζόμενους απασχολούνται για περισσότερα από 20 χρόνια στα δικαστήρια, με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν φωτογραφικό διαγωνισμό ο οποίος, όπως λένε, προβλέπει συγκεκριμένο τύπο μηχανημάτων και επιχείρηση να εμφανισθούν οι ίδιοι ως παράνομοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την ανάκληση του διαγωνισμού ο οποίος έχει «παγώσει» τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου». Παράλληλα ζητούν την κατανόηση των δικηγόρων για την ταλαιπωρία που δημιουργεί η διαμαρτυρία τους.

Πάντως, ο ΔΣΑ, νοίκιασε 5 φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των μελών του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ταρζανιας

  σορυ αλλα ολοι οι φωτοτυπαδες του δημοσιου γιατι στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει πλεον,
  πρεπει να αλλαξουν ειδικοτητα!!!!!!!

 2. avatar Kriton1

  O κάθε Παρτίδας σπίτι του.....χαχα

 3. avatar Σοβαρά τώρα;

  Φωτοτύπες το 2018?
  Οι επιχειρήσεις έχουν καταργήσει και τις φωτοτυπίες και προχωρούν προς 100% paperless οργάνωση.
  Και επειδή δηλαδή πριν απο 20 χρόνια υπήρχαν, πρέπει να τους πληρώνουμε για πάντα στην ίδια θέση; Δεν μπορούν να εκπαιδευτούν να κάνουν κάτι άλλο;; Είναι σα να λέμε χειριστής φαξ!
  Πάλι καλά που δεν έχουμε λούστρους και αμαξάδες!

  1. avatar 100% paperless?

   Ok, συμφωνούμε ότι μπορούν να εκπαιδευτούν για κάτι άλλο, όμως αυτό το 100% paperless στις επιχειρήσεις που το είδες; Στην Ελλάδα και όχι μόνο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει