Έφυγε από τη ζωή ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών Αριστείδης Αραγεώργης.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Επίκουρου Καθηγητή της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Αριστείδης Αραγεώργης, ο οποίος με την σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη συμβολή του στην επιστήμη, συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.

Ψηφίζει:

  • Να παραστεί η Σύγκλητος στην πολιτική κηδεία του, που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 στις 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους της Συγκλήτου
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία επί τριήμερο
  • Να διατεθεί το ποσό των 500 ευρώ στη μνήμη του για βραβείο στους φοιτητές της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του ΕΜΠ
  • Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τύπο.

Ο Πρύτανης: Ι.Κ. ΓΚΟΛΙΑΣ

Οι αναπληρωτές Πρύτανη: Δ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ, Ι.ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ, Ε. ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Οι κοσμήτορες των σχολών: Δ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ, Ν. ΚΟΖΥΡΗΣ, Δ. ΗΣΑΪΑΣ, Κ. ΜΑΓΟΥΛΑΣ, Μ. ΚΑΒΟΥΡΑΣ, Δ. ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ, Γ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΨΑΡΡΑΚΟΣ

Ο εκπρόσωπος ΕΕΠ: Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο εκπρόσωπος ΕΔΙΠ: Δ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Η εκπρόσωπος ΕΤΕΠ: Ε. ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ

Η εκπρόσωπος Δ.Π.: Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ποιος ήταν ο Αριστείδης Αραγεώργης

Αποφοίτησε το 1986 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ως Χημικός Μηχανικός. Στη συνέχεια, το 1993 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα, το 1995, στο ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ήταν η Φιλοσοφία των Επιστημών, η Μεταφυσική και η Γνωσιολογία. Τη βαθιά θλίψη για το θάνατό του εξέφρασε η Σύγκλητος του ΕΜΠ με ψήφισμά της, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντα στην Εκπαίδευση και «την αναγνωρισμένη συμβολή του στην επιστήμη, συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος».