Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) ζητά την παρέμβαση της πολιτείας για να λυθεί το πρόβλημα των δεκάδων παράνομων καταλυμάτων, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα διαφημίζονται στο Διαδίκτυο μέσω των πιο γνωστών και έγκυρων τουριστικών ιστοσελίδων. Όπως υποστηρίζει η Ένωση διαπιστώνεται αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών να δώσουν λύση.

Μάλιστα, τα καταλύματα αυτά, αφού δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, δεν είναι συνεπή ως προς τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το κράτος.

Από έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ, διαπιστώθηκε ότι τα καταλύματα αυτά δεν έχουν ειδικά σήματα λειτουργίας και ζητήθηκε από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης να επιληφθεί του θέματος, αλλά οι αρμόδιοι απάντησαν προφορικά ότι αδυνατούν να παρέμβουν, λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

«Κατόπιν τούτου, η ΕΞΘ καλεί την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που μαστίζει την τοπική οικονομία και απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των νόμων και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, με σκοπό να προστατευτούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις-μέλη της, που λειτουργούν νόμιμα» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.