Τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση στην οποία μπορούν να καλούν οι δημότες όταν διαπιστώνουν αυξημένη παρουσία κουνουπιών θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μόλις διαπιστώνεται, από τα τηλεφωνήματα, αυξημένη παρουσία κουνουπιών, θα πραγματοποιούνται επίγειοι ψεκασμοί και παρεμβάσεις αλλά και αναλύσεις δειγμάτων κουνουπιών για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον δήμο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εμφάνιση του ιού θα ξεκινούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των πολιτών.

Ο δήμος καλεί τους δημότες να τηλεφωνούν στον αριθμό 800 11 244 244 και διαβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν επίγειοι ψεκασμοί στα ρέματα της Τούμπας, της Μαλακοπής και της Τριανδρίας, ενώ κατά την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, φρεάτια και κοινόχρηστους χώρους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζεται κανονικά, ενώ οι αεροψεκασμοί στο νομό Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε ποσοστό 73%.