Έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Άμεση ενημέρωση για την υπόθεση ζητά ο υπουργός Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
9:44
03/07/2012
Έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας
2
loading

Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, κ. Αρβανιτόπουλου, ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία από την οικονομική αστυνομία σε βάρος τριών γυναικών.

Ύστερα από έρευνα εντοπίστηκαν 121 πλαστά δικαιολογητικά δυσλεξίας τα οποία φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».

Τα πιστοποιητικά είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής και χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.

Μία 73χρονη, που είναι συνταξιούχος του Σισμανόγλειου και διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας, είχε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τον κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση και έκδοση των περισσοτέρων πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar slopoditis

    Το οποίο μου θύμησε κάτι μαιμού πτυχία στην Θεσσαλονίκη για τα οποία ποτέ δεν μάθαμε τίποτα και οι πρωταγωνιστές θέλουν σήμερα σώνει και καλά να μας σώσουν....

  2. avatar Λιβελούλα

    Μια ζωή τα ίδια....Κάποιοι νομίζουν ότι είναι μεγάλη μαγκιά να μπουν στο πανεπιστήμιο παριστάνοντας την ειδική κατηγορία...Οι άλλοι που διαβάζαμε είμαστε μ.......ες απ'ότι φάινεται...
    Τώρα δεν πρέπει να τους ξαναβάλουν τους "δυσλεκτικούς" να γραψουν εξετάσεις και αν δεν τα καταφέρουν να τους πετάξουν έξω η να τους πάρουν το πτυχίο (Ποιος ξέρει πως το πήραν και αυτό);;;Πείτε μου σας παρακαλώ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει