Δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών ηλικίας 73, 54 και 48 ετών αντίστοιχα για απάτη με πλαστά πιστοποιητικά σχηματίστηκε από την οικονομική αστυνομία.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 121 πλαστά δικαιολογητικά δυσλεξίας τα οποία φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».

Τα πιστοποιητικά είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής και χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.

Η 73χρονη, που είναι συνταξιούχος του Σισμανόγλειου και διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας, είχε τον κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση και έκδοση των περισσοτέρων πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας. Μετά τη συνταξιοδότηση της, στο τέλος του 2006, παρέμεινε για ένα εξάμηνο ως συνεργάτης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οπότε εξέδιδε πισψυχολόγου για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών.

Μετά την αποχώρησή της από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνέχιζε να καταρτίζει πιστοποιητικά, σε συνεργασία με τη 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο Τμήμα για την έκδοση τέτοιων παραστατικών του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και την 56χρονη – ψυχολόγο του ιδίου νοσοκομείου.

Για να βγάζει τέτοια πιστοποιητικά μάλιστα αμοιβόταν με 300-900 ευρώ ή δεν έπαιρνε χρήματα προκειμένου να διατηρεί την πελατεία της στο λογοθεραπευτικό κέντρο της.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το κέντρο βρέθηκαν:

-Ένα έγγραφο του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», το οποίο έφερε πρωτόκολλο και ονόματα ιατρών, χωρίς να έχουν τεθεί υπογραφές τους και το οποίο εξετάζεται για τη γνησιότητά του.
– Ένας σκληρός δίσκος Η/Υ

Επιπλέον διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος στα βιβλία του λογοθεραπευτικού κέντρου, όπου διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας, καθώς και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.