Με μια απίστευτη γλύκα και υπέροχο άρωμα, κάθε δαγκωνιά από ροδάκινο φέρνει στο νου την καλοκαιρινή ανεμελιά των παιδικών μας χρόνων. Και επειδή ο τόπος προέλευσης έχει σημασία, τα ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ξεχωρίζουν για τη γεμάτη γεύση τους. Ο αγροτικός συνεταιρισμός από το 1917 προσφέρει σε όλους εμάς τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι. velvita1 Ο «ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, όχι μόνο γιατί διασφαλίζει το εισόδημα εκατοντάδων παραγωγών, αλλά και γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας σε δεκάδες ανθρώπους, κυρίως κατά την θερινή περίοδο. Οι παραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού καλλιεργούν σήμερα περίπου 6.500 στρέμματα. Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι οικογενειακής μορφής και για το λόγο αυτό όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες που αφορούν στο ροδάκινο γίνονται με πολλή μεγάλη προσοχή.

Άριστη ποιότητα προϊόντων

Τα προϊόντα που παράγουν τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, νάσυ, κυδώνια, βερίκοκα, κεράσια με τη συνολική παραγωγή να ξεπερνάει τους 15.000 τόνους. velvita5 Η διάθεση των προϊόντων γίνεται από τον ίδιο τον συνεταιρισμό σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε διάφορες μεγάλες αγορές της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια όμως ο συνεταιρισμός αποκτά και εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς το ήμισυ των προϊόντων του κατευθύνεται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και σε περιοχές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι πιστοποιημένος ISO, HACCP, GLOBALGAP και εφαρμόζει από το 2002 σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO. Η σημασία της τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή είναι κρίσιμη, καθώς διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κάτι που αποτελεί κύριο μέλημα του συνεταιρισμού. velvita6

Γευστική υπεροχή

Από το καλοκαίρι του 2013 τα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ φέρουν αυτοκόλλητο σήμα VELVITA (πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) με το λογότυπο του συνεταιρισμού, ώστε ο καταναλωτής να ξεχωρίζει τα γνήσια ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ από άλλα ροδάκινα, τα οποία δεν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουν να κάνουν με γεύση, άρωμα, χρώμα και αντοχή. Τα VELVITA είναι τα μόνα ροδάκινα Βελβεντού που συλλέγονται ώριμα και συσκευάζονται στο κτήμα με το χέρι. Έτσι, αποφεύγεται κάθε ενδιάμεση ταλαιπωρία για να φτάσουν στο τραπέζι σας, όπως ακριβώς κόπηκαν από το κλαδί. velvita2 Τον Νοέμβριο του 2017 στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύτηκε ένα αφιέρωμα σχετικά με τη σύγχρονη και βιώσιμη γεωργία, που αφορά γεωργικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται σε κράτη μέλη της. Στον τομέα των φρούτων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να αναδείξει τον συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού που με σύγχρονες και πιστοποιημένες μεθόδους σε όλη την αλυσίδα της καλλιέργειας, συγκομιδής και συσκευασίας, παράγει ροδάκινα και  νεκταρίνια με τη διεθνή ονομασία VELVITA.