Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες θα πουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στη Βιργινία Τσουδερού, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. Με ανακοινώσεις την αποχαιρέτισε ο πολιτικός κόσμος.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

«Η Βιργινία Τσουδερού υπήρξε μια γενναία Ελληνίδα, η οποία υπηρέτησε, καθ’ όλη την μακρά διαδρομή του δημόσιου βίου της, με συνέπεια και αυταπάρνηση το Εθνικό και το Δημόσιο συμφέρον».

Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

«Με συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο της Βιργινίας Τσουδερού, μιας από τις γυναικείες προσωπικότητες που σφράγισαν την πολιτική ζωή της Μεταπολίτευσης. Η διακριτή παρουσία και συμμετοχή της στη δημόσια ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από την προσήλωσή της στις αξίες του κοινοβουλευτισμού και από τον νηφάλιο και μετριοπαθή λόγο της. Ιδιαίτερα αξιόλογο υπήρξε, επίσης, το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της, η δράση της σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, οι πρωτοβουλίες της για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών καθώς και για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

ΣΥΡΙΖΑ

«Η Βιργινία Τσουδερού άφησε ένα διακριτό στίγμα στην περίοδο της μεταπολίτευσης, με την έντονη κοινωνική και πολιτική της δράση. Με την προσφορά της στο δημόσιο βίο, το ήθος, τις αξίες της και τις αρχές της, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια, έχαιρε σεβασμού από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της»

ΝΔ

«Η Βιργινία Τσουδερού υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη χώρα και την Παράταξή μας με σεμνότητα, ήθος και αποτελεσματικότητα. Άφησε πίσω της σημαντικό έργο στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση μέσα από οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Διεθνής Διαφάνεια.  Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Ένωση Κεντρώων

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την θλίψη της για το θάνατο της Βιργινίας Τσουδερού. Υπήρξε ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα και υπηρέτησε με πάθος την πολιτική και την δημοσιογραφία αφήνοντας έντονο το στίγμα της, στη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της».

Υπουργείο Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη και συγκίνηση του για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού, η οποία καθ’ όλο το δημόσιο βίο της υπηρέτησε τη χώρα με ήθος και υπευθυνότητα, θέτοντας την αγάπη της για την Πατρίδα ως ύψιστη προτεραιότητα. Πέραν της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας και του σημαντικού συγγραφικού της έργου, η Βιργινία Τσουδερού εργάστηκε για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας ως Υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 1991-93. Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.