Η ελληνική σταφίδα και το ελαιόλαδο πρωταγωνίστησαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών του Μόντρεαλ μέσα από το περίπτερο της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών που συμμετείχε στην έκθεση με την υποστήριξη ευρωπαϊκού προγράμματος προβολής αγροτικών προϊόντων.

Από το Αίγιο της Αχαΐας έφτασαν οι ξανθές και μαύρες σταφίδες, που προκάλεσαν την προσοχή των εισαγωγέων τροφίμων στο Κεμπέκ, καθώς η ποιότητά τους θεωρείται εξαιρετική σε γεύση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο της περιοχής επίσης αξιολογήθηκε ως άριστο προϊόν.

Ο Βάιος Καραθάνος, καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διατροφής και εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι η μαύρη σταφίδα θεωρείται ισάξια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες με τα βατόμουρα, καθώς η πλούσια περιεκτικότητα σε κάλιο, ποτάσιο και άλλα στοιχεία συντελούν στη μείωση του σακχάρου.

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών, είπε ότι η Ένωση στοχεύει να προωθήσει στο καναδικό αγοραστικό κοινό ιδιαίτερα την ελληνική σταφίδα και τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επίσης, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε πως η περιφέρεια στηρίζει την Ένωση και συμμετέχει σε τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση της ελληνικής σταφίδας της περιοχής της Αιγιαλείας.