Άκαρπες είναι έως αυτήν την ώρα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας που σημειώθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου.

Η κινηματογραφική διαφυγή τους τα είχε όλα: φεύγοντας από την τράπεζα οι ληστές επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την Αλόννησο, συγκρούστηκαν όμως με φορτηγό με αποτέλεσμα να τους πέσει ο σάκος με τα χρήματα από τη ληστεία που έφταναν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Με την απειλή όπλων «κατέλαβαν» διερχόμενη μοτοσικλέτα, έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς και άνδρα του λιμενικού τους οποίους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και έπειτα εκτιμάται πως επιβιβάστηκαν σε άλλο σκάφος στα ανοιχτά.

Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων χωρίς όμως τους ληστές, οι οποίοι εκτιμάται πως διέφυγαν με άλλο πλεούμενο. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Μαντούδι της Εύβοιας και, όπως αποκαλύφθηκε, είχε κλαπεί δύο ημέρες νωρίτερα από τη Βόρειο Εύβοια.

Η αστυνομία και το λιμενικό εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή πλωτών και ελικοπτέρου σούπερ πούμα που χτένιζαν τη θαλάσσια περιοχή των βορείων Σποράδων. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι έρευνες δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.