«Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους υβριστικά σχόλια για την αναπηρία μας από τον Ζουράρι»

Έντονη η αντίδραση της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος για τον «κωφάλαλο» Σαββίδη


ΕΛΛΑΔΑ
16:30
15/03/2018
«Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους υβριστικά σχόλια για την αναπηρία μας από τον Ζουράρι»
15
loading

Nα ανακαλέσει δημόσια τα όσα είπε με αφορμή αυτά που διαδραματίστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, καλεί τον Κώστα Ζουράρι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει πως ο βουλευτής δήλωσε για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τη γλώσσα είναι κωφάλαλος. Ο Σαββίδης ούτε καταλαβαίνει τι του λένε ούτε μπορεί να μιλήσει στα ελληνικά. Ουσιαστικά λειτουργεί ως κωφάλαλος» Η Ομοσπονδία συνεχίζει, τονίζοντας τα εξής:

«Θα πρέπει κατ' αρχάς να ενημερώσουμε τον κ. Ζουράρι, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας, ότι ο όρος “κωφάλαλος” είναι λανθασμένος για τον προσδιορισμό της αναπηρίας μας και ότι έχει πλέον αντικατασταθεί από τους όρους “κωφός” και “βαρήκοος” (ανάλογα με το ποσοστό της κώφωσης). Το σημαντικότερο ωστόσο ατόπημά του είναι ότι επί της ουσίας ορίζει τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες ως άγλωσσους! Είναι απαράδεκτο τέτοιου είδους αντιεπιστημονικές αντιλήψεις να διατυπώνονται από ανθρώπους που κατέλαβαν και κατέχουν δημόσια αξιώματα, καθώς φανερώνουν το πόσο βαθιά άγνοια έχουν για τα θέματα της αναπηρίας, αλλά και διαιωνίζουν προκαταλήψεις, για την εξάλειψη των οποίων δίνουμε καθημερινό αγώνα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι κωφοί-βαρήκοοι έχουν στην πλειονότητά τους ως μητρική γλώσσα τη νοηματική, η οποία αναγνωρίστηκε ως ισότιμη με την ελληνική αφενός μεν στην εκπαίδευση και αφετέρου στην κοινωνική ζωή, ενώ ένα ποσοστό από αυτούς χρησιμοποιεί ως μητρική γλώσσα την ομιλούμενη ελληνική, όπως και οι υπόλοιποι ακούοντες Έλληνες πολίτες.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, που εκπροσωπεί όλους τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες της χώρας, καταλήγει επισημαίνοντας πως «δεν ανέχεται τέτοιου είδους υβριστικά σχόλια για την αναπηρία μας, τα οποία θίγουν την αξιοπρέπειά μας» και καλεί τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Τί περιμένετε κύριοι ;

  Από έναν κατά σύστημα υβριστή καί αναξιοπρεπή γυρολόγο τών μίντια , πού έγινε γνωστός από τριτοκοσμικές εκπομπές τύπου ΖΟΥΓΚΛΑΣ όπου έλεγε αρχαιοελληνικές σοφιστείες μέ τίς ευλογίες τού κακοπληρωμένου δημοσιογράφου ! Καί οί σοφοί Ψηφοφόροι τον έστειλαν στήν Βουλή από Αντίδραση καί έγινε καί Υπουργός, μέ σαγιονάρες ό Ξεκούτης !!! Παγκόσμια πρωτοτυπία ό σοφός Έλλην Ψηφοφόρος !!!! Μπράβο μας !!!

 2. avatar olymbitis

  Βρήκαμε αφορμή να επιτεθούμε, σοβαρευτείτε!

 3. avatar Takis_0731

  Στου κουφού τη πόρτα....

 4. avatar ΤΥΟΠΗΙΟ

  ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΙΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. avatar Νινονι ο

  Τέλίκά οποτε ανοιξει το στομα ο λογιος ,σαχλαμαρα θα πει.
  Καλα εκανε ο λαος του αρη κ τον εριξε στον καιαδα.

 6. avatar andreas c.

  Ζουράρης είναι
  Οτι θέλει λέει !!!

 7. avatar true

  Μέγα [...] !! Ένα καλό ρουχαλάκι και στην Σταυρούπολη.

 8. avatar alekos

  H σχιζοφρένεια σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται ελέγξιμη διαταραχή και μέσω της κατάλληλης θεραπείας τα άτομα που πάσχουν έχουν πιθανόν την δυνατότητα να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.Oπότε,μην του δίνετε σημασία.Μετά τον ψυχίατρο θα χρειαστεί και
  παπά να τον διαβάσει. Τι να κάνουμε , μερικές ασθένειες δεν θεραπέυονται.

 9. avatar Stateless

  Πόσο δίκιο έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

 10. avatar Ορθόδοξη Δύναμη

  Είσαι και ακαδημαϊκός πανάθεμα σε...

  1. avatar Κατινίτσα

   Στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι ό,τι δηλώσεις...Ο κ.Ζουράρης(που άλλαξε την κατάληξη στο επίθετό του για να το κάνει πιο αριστοκρατικό) έχει σπουδάσει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκανε κάποιο διδακτορικό στο Παρίσι.Έκανε κάποιες διαλέξεις ως επισκέπτης καθηγητής αλλά κυρίως έγινε γνωστός επειδή έλεγε με πομπώδη τρόπο τσιτάτα από Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς στην τηλεόραση.Τώρα πλησιάζει τα 80 και μάλλον έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει θέματα απώλειας γενικής νοητικής ικανότητας εξ ου και τα κουλά που ξεστομίζει κατά καιρούς...Ας μην τον παίρνουν όλοι τοις μετρητοίς.

  2. avatar Hector1955

   Ακαδημαϊκός; Που; Κατά δήλωσή του; Quiz: Μπορείτε να βρείτε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ έχει διδάξει ο κ. Ζουράρις; Και μη βάζετε στοίχημα ότι θα βρείτε. Θα το χάσετε....

   1. avatar sesypos

    Αξαδημαϊκος δεν είναι σε καμία περίπτωση.Μία που βάζεις το κουιζ, εχει διδάξει Κλασική Πολιτική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII απο το 1969 μέχρι το 2005. Έχει διδάξει και αλλού σαν προσκεκλημένος καθηγητής, αλλά δεν είχε μόνιμη θέση οπότε δεν τα αναφερω.

 11. avatar κλάιν μάιν

  Καλύτερα να μασάς πάρα να μιλάς.

 12. avatar ξεμωράθηκε

  το ζουρνάρι. Μαζέψτε τον αχρηστερό συντροφοφασίστα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει