Με συναυλίες, κουαρτέτα και ρεσιτάλ πιάνου θα γιορτάσει στις 18 Μαΐου το Μουσείο της Ακρόπολης την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

«Η μουσική είναι η τέχνη που δένει καλύτερα με τα μνημεία γιατί ο επισκέπτης ανοίγει τα μάτια της ψυχής του, κατανοεί και χαίρεται τα έργα που εκτίθενται στον χώρο» λέει στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής.

Στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ στις 20 Ιουνίου, την ημέρα των τρίτων γενεθλίων του Μουσείου Ακροπόλεως προγραμματίζεται να γίνουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις.

«Σε περιόδους κρίσης η πολιτιστική κληρονομιά παίζει σημαντικό ρόλο. Μέσα στην γκρίζα ατμόσφαιρα χρειάζεται το φως της Ιστορίας που δείχνει ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αλλά και να οδηγήσουν σε νέα επιτεύγματα. Τα Μουσεία και ιδιαίτερα τα Αρχαιολογικά Μουσεία, δίνουν τη δυνατότητα μιας εναλλακτικής προσέγγισης της καθημερινότητας γιατί σου επιτρέπουν να δεις την καθημερινότητα μιας άλλης εποχής μέσα από το γυαλί της ιστορίας», υποστηρίζει ο κ. Παντερμαλής.