Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις επιδόσεις της Αστυνομίας φέρεται να εξέφρασε ο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στον απόηχο όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και περιφέρεια, με τις επιθέσεις αναρχικών και αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε σε αστυνομικούς όλων των βαθμίδων που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ζητώντας τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην αστυνόμευση του κέντρου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται».

«Πρέπει να έχετε ξεκάθαρες εντολές κι αν δεν έχετε, θα πρέπει να ελέγχονται και αυτοί που σας τις δίνουν», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ άσκησε κριτική στους επικεφαλής αξιωματικούς για το γεγονός ότι σε περιστατικά όπως οι επιθέσεις στο κτίριο της Novartis και την Ισραηλινή πρεσβεία η αστυνομία ήταν απούσα με το αιτιολογικό ότι τα συμβάντα έγιναν στην αλλαγή της βάρδιας.

Φαίνεται πως υπήρξε ένταση και για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά ο κ. Τόσκας είχε ενημερωθεί ότι θα μετείχαν σ’ αυτό 200 επιπλέον αστυνομικοί που αποδεσμεύθηκαν από υπηρεσίες γραφείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο αμφιθέατρο της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι μόλις 45.