«Να μη συναλλάσσονται οι καταναλωτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με το ταξιδιωτικό γραφείο με διακριτικό τίτλο: “HOBBY TRAVEL” και “HOBBY ALTERNATIVE TRAVEL” και έδρα λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη (οδός: Βασ. Όλγας 136) ούτως ώστε να αποφύγουν ανεπιθύμητες οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες της συναλλαγής».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή καθώς έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού καταγγελιών από καταναλωτές σε βάρος του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του εν λόγω ταξιδιωτικού γραφείου έχει ανακληθεί από τις 7 Μαρτίου 2012, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Εντούτοις, το γραφείο εξακολουθεί να διαφημίζεται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, διατηρεί ενεργό διαδικτυακό τόπο, όπου ανακοινώνει τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα οργανωμένων εκδρομών στο εξωτερικό, ενώ οι υπάλληλοί του απαντούν κανονικά μέχρι και σήμερα σε τηλέφωνα καταναλωτών και δίνουν πληροφορίες για παρεχόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πακέτα.

Για τους λόγους αυτούς έχει επιβληθεί από τον ΕΟΤ και ποινή χρηματικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στο παράνομο ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο ωστόσο δείχνει να αγνοεί τις συστάσεις της Πολιτείας και προκλητικά συνεχίζει να διαφημίζει την παροχή υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι η παράταση της λειτουργίας του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου ψευδώς ως νόμιμης, χωρίς στην πραγματικότητα να διαθέτει την προβλεπόμενη γι’ αυτόν τον σκοπό άδεια, συνιστά παραπλανητική επιχειρηματική πρακτική και οδηγεί στην εξαπάτηση των καταναλωτών. Επομένως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στον αθέμιτο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου.