Αναγνώριση των μεταπτυχιακών από άλλα κράτη-μέλη ζητά η Κομισιόν

Πρέπει να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις στην Ελλάδα τονίζει η Ε.Ε.


ΕΛΛΑΔΑ
15:46
22/03/2012
Αναγνώριση των μεταπτυχιακών από άλλα κράτη-μέλη ζητά η Κομισιόν
1
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους τίτλους επαγγελματικής εκπαίδευσης που αποκτήθηκαν σε άλλα κράτη- μέλη και να θέσει τέλος στις διακρίσεις ενάντια στους κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων από άλλα κράτη μέλη.

Το αίτημα λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) και η Ελλάδα καλείται να απαντήσει εντός διμήνου. Αν η απάντηση δεν είναι ικανοποιητική, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με το επιχείρημα ότι ορισμένα μη ελληνικά πανεπιστήμια δεν προσφέρουν προπτυχιακές σπουδές, οι ελληνικοί κανόνες αρνούνται να αναγνωρίσουν κάποια μεταπτυχιακά διπλώματα που αποκτήθηκαν σε άλλα κράτη- μέλη ως ισότιμα με αυτά που προέρχονται από ελληνικά πανεπιστήμια.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν μεταπτυχιακά διπλώματα που αποκτήθηκαν σε πανεπιστήμια με έδρα την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί, κατά την Επιτροπή, έμμεση διάκριση στην ελληνική αγορά εργασίας εις βάρος των πολιτών της Ε.Ε. που κατέχουν τέτοιου είδους διπλώματα τα οποία εκδόθηκαν από άλλα κράτη- μέλη.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η λανθασμένη αξιολόγηση ή η άρνηση αναγνώρισης μεταπτυχιακού διπλώματος που αποκτήθηκε σε άλλο κράτος- μέλος, έχει ως συνέπεια τη διακριτική μεταχείριση όσον αφορά την απασχόληση και ιδίως τους όρους εργασίας, όπως απαιτείται από το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Συνεπώς, η διάταξη αυτή παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, υπογραμμίζει η Επιτροπή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar sailor

    Στο Ελλάντα αυτό γίνεται για την πίτα που λέγεται επαγγελματικά δικαιώματα....!!!άντε..!!εκεί ειναι που χαλάει το μοίρασμα και ξαφνικά ενώ έχεις phd , μαστερ, και πρώτο πτυχίο Τει, δηλαδή μάνι μάνι 10 χρόνια σπουδων....θεωρείσαι κατώτερος επαγγελματικά απο αυτόν που τέλειωσε πολυτεχνείο θράκης...και δεν έχει τίποτα άλλο..!!!!και φυσικά εσύ υπογράφεις μέχρι κάποια κιλοβάτ εγκαταστάσεις...και αυτός υπογράφει μέχρι και πυραύλους για τη ΝΑΣΑ..!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει