Ο μαγικός κόσμος της έντυπης ποπ κουλτούρας ζωντανεύει για έβδομη συνεχή χρονιά, στο Comicdom cοn Athens, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς, που επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους φίλους της ένατης τέχνης, όλων των ηλικιών, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά, για τρεις ημέρες, δημοφιλείς ήρωες, συναρπαστικές περιπέτειες και διάσημους δημιουργούς.

Το φεστιβάλ που διοργανώνουν η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος και εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα μας, Ιταλός δημιουργός Μίλο Μανάρα (“Το κουμπί της”, “Το άρωμα του αόρατου”), ο καταξιωμένος Βρετανός σεναριογράφος Μάικ Κάρει (“X-men”, “Legacy”, “The unwritten”), o ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Γιλντιράι Τσινάρ (Fury of Firestorm, Legion of Superheroes) και o Βρετανός σχεδιαστής Ρούφους Ντέιγκλο, ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά “Tank Girl”. Tην λίστα προσκεκλημένων συμπληρώνουν ο καλεσμένος της Jemma Press, ανεξάρτητος Αμερικανός δημιουργός Ντάγκλας Πάσκιεβις (“Arsenic Lullaby”) και η καλεσμένη του British Council, Βρετανίδα εικονογράφος Ζάρα Σλάτερι (“Sketches by Boz”).

H φετινή έκθεση, με τίτλο “2000 A.D.: The Judge Dredd Revolution”, είναι αφιερωμένη στην ιστορική βρετανική ανθολογία “2000 A.D.”, η οποία αποτελεί, από το 1977, “σπίτι” του Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ενός εκ των δημοφιλέστερων χαρακτήρων στα κόμικς , παγκοσμίως. Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Ντέιβ Γκίμπονς, Ντέιβιντ Λόιντ, Κάρλος Εσκέρα, Τρέβορ Χέρσαιν, Ρούφους Ντέιγκλο, Ρον Σμιθ, Μικ Μακμάον και Κόλιν Γουίλσον.

Για τους μικρούς φίλους της ένατης τέχνης, το φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, “Despicable Me” (Εγώ Ο Απαισιότατος), και του πολυαναμενόμενου “Λόραξ” που έχει σπάσει τα ταμεία στις Η.Π.Α.

Ακόμη, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2012, περιλαμβάνει, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, καθώς και απονομή βραβείων (Comicdom Awards) και διαγωνισμούς (Διαγωνισμό Cosplay).

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και τη φετινή διοργάνωση στο www.comicdom-con.gr