Ειδικό τέλος θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών

Για την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού


ΕΛΛΑΔΑ
23:48
12/03/2012
Ειδικό τέλος θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών
3
loading

Ειδικό τέλος για την ενίσχυση των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού ( ΕΛΟΑΝ) θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής για την απόκτηση βεβαίωση ακινησίας των σκαφών τους από τις Λιμενικές Αρχές

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών το τέλος ορίζεται σε 10 ευρώ για σκάφη έως 7 μέτρα, σε 20 ευρώ για σκάφη από 7 έως 14 μέτρα, σε 40 ευρώ για σκάφη από 15 έως 25 μέτρα και σε 100 ευρώ για σκάφη άνω των 25 μέτρων.

Για την απόδειξη καταβολής του ποσού αυτού, οι Λιμενικές Αρχές που εκδίδουν την βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του Ε.Λ.Ο.Α.Ν. σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό Είσπραξης σε δημόσιο ταμείο. Εναλλακτικά, οι Λιμενικές Αρχές θα εισπράττουν το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο και θα εκδίδουν απόδειξη είσπραξης υπέρ Ε.ΛΟ.Α.Ν.

Κάθε Λιμενική Αρχή θα τηρεί βιβλίο εσόδων υπέρ Ε.Λ.Ο.Α.Ν. και θα υποβάλλει σχετική μηνιαία αναφορά στην Διεύθυνση Χρηματικού Ελέγχου Δαπανών και Ασφάλισης Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΑΚΗΣ

    Δεν νομίζω οτι θα πάθουν και τίποτα. Δηλαδή αν πληρώσει ο κάτοχος σκάφους 25 μέτρων 40 ευρώ θα φτωχύνει? Και λίγα είναι τα ποσά. Είπαμε. ΟΧΙ τέλος στους μικρομεσαίους, ΟΧΙ περιορισμός των συντάξεων και των μισθών. ΟΧΙ στις απολύσεις. Αλλα όλοι συζητάμε μεταξύ μας και συμφωνούμε οτι οι έχοντες και οι κατέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος της κρίσης. Ηρθε λοιπόν η ώρα.

  2. avatar laros

    Τελος ανασας δεν επεβληθη ακομη

  3. avatar bigakis

    Τέλος κίνησης, τέλος καυσίμων, τέλος ακινησίας, τέλος έτσι τέλο, τέλος ενέργειας, τέλος τα λεφτά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει