Πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό προκηρύσει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE), στον οποίο καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν για τη φιλοτέχνηση μακέτας σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους από τις 19/3/2018 έως τις 2/4/2018.

Η σημαία θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στις 13 Ιουνίου 2018, μία ημέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14/6), ο εορτασμός της οποίας θα φιλοξενηθεί το 2018 στην Ελλάδα, μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη καθιερώθηκε το 2004, με αφορμή τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε το 1900 τις ομάδες αίματος και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για αυτήν τη σημαντική ανακάλυψη.

Την 14η Ιουνίου τιμάται, σε όλες τις χώρες του κόσμου, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από τον χρόνο του και λίγο από το αίμα του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12-14 Ιούνη 2018, με στόχο την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.