Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα μπήκε από σήμερα το μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς για πρώτη φορά φωταγωγήθηκαν οι γερανοί στα εργοτάξια του κέντρου της πόλης. Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκ Η αρχή έγινε στο σταθμό «Συντριβάνι», όπου εργαζόμενοι και πολίτες γιόρτασαν και χόρεψαν υπό τους ήχους του συγκροτήματος «Batala Salonica».

Στη συνέχεια, η εορταστική πομπή διέσχισε την οδό Εγνατία και έφτασε στο σταθμό «Αγίας Σοφίας», όπου φωταγωγήθηκε και ο δεύτερος γερανός. Στον ίδιο χώρο ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι γερανοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν φωταγωγημένοι και σε εορταστικό πνεύμα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Μυλόπουλος: Τα Χριστούγεννα του 2020 θα κυκλοφορούμε με το μετρό

«Σήμερα το μετρό ανάβει τα φώτα και εύχεται στη Θεσσαλονίκη καλά Χριστούγεννα. Θέλουμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι το μέτρο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Είναι η πρώτη φορά που το έργο έχει σαφές χρονοδιάγραμμα, τελειώνει το 2020. Τα Χριστούγεννα του 2020 θα κυκλοφορούμε με το μετρό. Φέτος ήταν μία πόλη σημαντική χρονιά για το μετρό. Κάναμε μεγάλη πρόοδο. Φθάσαμε στο 60% της ολοκλήρωσης του έργου. Στις γραμμές του μετρό της Θεσσαλονίκη και της Καλαμαριάς η συνολική επένδυση το 2017 ξεπέρασε τα 190 εκατ. ευρώ. Έτσι σε αυτό το κλίμα το μετρό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εορτασμό των Χριστουγέννων με το άναμμα των γερανών», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, στην εκδήλωση για τη φωταγώση των γερανών του μετρό στη Θεσσαλονίκη. «Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι το 2018 θα ανάψουμε τα λαμπάκια στους σταθμούς της Σταυρούπολης με τις επεκτάσεις. Πιστεύουμε μέχρι το 2028 να ανάβουμε τα λαμπάκια σε επεκτάσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης», τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Αργυράκης πρόεδρος εργαζομένων μετρό στον ηλεκτρολογικό τομέα.

Το παρών στο σταθμό της Αγίας Σοφίας έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός παρακολούθησε την εκδήλωση και φωτογραφήθηκε με πολίτες και εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό Α.Ε. eyiotyh1 eyiotyh2 eyiotyh3 eyiotyh4 eyiotyh5 eyiotyh6 eyiotyh7 eyiotyh8 eyiotyh9 eyiotyh10 eyiotyh11 Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr