Ζητούν την επικήρυξη των ληστών στην αρχαία Ολυμπία

Τηλεφωνική επικοινωνία Χρ. Παπουτσή με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
20/02/2012
Ζητούν την επικήρυξη των ληστών στην αρχαία Ολυμπία
1
loading

Την επικήρυξη των δραστών της ληστείας στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στον υπουργό «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας» ενώ, όπως πρόσθεσε, «η γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των αρχαίων, που εκλάπησαν, στον φυσικό τους χώρο αποτελεί και ιερή υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση του υπουργείου, για κάθε πιθανή βοήθεια που θα της ζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εξέλιξη των ερευνών της Αστυνομίας, έχουν ήδη μεταφερθεί στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, όλα τα στοιχεία που συνέλεξε το κλιμάκιο των αστυνομικών, τόσο μέσα από το μουσείο, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους.

Μέσα από την αναλυτική έρευνα οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν κάποιο στοιχείο, που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Περιφέρεια, εκτός από τα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους αρκετά δακτυλικά αποτυπώματα από την είσοδο, αλλά και τους χώρους του παλαιού μουσείου, ενώ αναμένεται η αναλυτική εξέταση του οπτικού υλικό που υπάρχει, τόσο από την ημέρα της ληστείας, όσο και από προηγούμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες δεν αποκλείεται να ερεύνησαν την περιοχή αλλά και το μουσείο, πριν να αποφασίσουν να κάνουν τη ληστεία.

Πάντως, αν και αποχώρησε το κλιμάκιο των αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία από την Αθήνα, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση της Ηλείας συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή κυρίως για πιθανό εντοπισμό του οχήματος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, αλλά και κάποιου άλλου σημαντικού στοιχείου, που δεν είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί δεν αποκλείεται να λάβουν και άλλες καταθέσεις από κατοίκους, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar an

    με τα 100.000 που παίρνει ο σύμβουλος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει