Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες συμβασιούχοι στην καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι συμβασιούχοι ζητούν απόφαση του οργάνου, που θα διαβεβαιώνει ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή στις θέσεις τους, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι κανείς δεν διαφωνεί πως αυτοί οι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως η διοίκηση δεν μπορεί να δώσει μια βεβαίωση για κάτι τέτοιο. Αυτό, όπως είπε, συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας.

Όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, προχώρησε σε επόμενο θέμα οι συμβασιούχοι πλησίασαν στην έδρα και είπαν ότι δεν θα φύγουν αν δεν τεθεί προς ψήφιση το θέμα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου μια ώρα και όταν επέστρεψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τους συμβασιούχους να φύγουν και όταν αυτοί αρνήθηκαν, διέκοψε οριστικά τη συνεδρίαση.

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να συνεδριάζουν υπό καθεστώς πίεσης και απόπειρας για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας του Σώματος, απ’ όποιον κι αν αυτή προέρχεται. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν συνεδριάζουν υπό την αίρεση και τον προκαθορισμό της ψήφου τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.