Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι το μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Προπύλαια και διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Ωστόσο, την πορεία τους αμαύρωσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το προαύλιο της Βουλής στο Σύνταγμα, όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη πετρών, καπνογόνων, φωτοβολίδων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών, ενώ έπεσαν και βόμβες μολότοφ. Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε ATM και σε κάποια κατάστημα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι μαθητές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, διεκδικούν «ένα δημόσιο σχολείο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

Πλέον, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμαλίας, η οποία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω του συλλαλητηρίου.