Ελέγχους σε περισσότερα από 200 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σε 224 καταστήματα, μετά από πρόσφατες έρευνες που είχαν γίνει σε άλλα 70 ενεχυροδανειστήρια, όπου εντοπίστηκε σειρά παραβάσεων.

Μάλιστα, το ΣΔΟΕ έχει πλέον στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι σε ποσοστό περίπου 80% τα ανταλλακτήρια χρυσού, που έχουν ανοίξει πλέον σε κάθε γειτονιά της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, γίνονται συστηματικές φορολογικές παρανομίες, λαθρεμπόριο χρυσού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, με την συνδρομή της αστυνομίας συνεχίζονται οι έρευνες ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα ενεχυροδανειστήρια λειτουργούν και ως ως κλεπταποδόχοι από εγκληματικές επιδρομές σε όλη την Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των στελεχών του ΣΔΟΕ, σε όλη την χώρα υπάρχουν 224 τέτοιου είδους καταστήματα, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπόρων, στην πραγματικότητα λειτουργούν πολύ περισσότερα, ίσως και να υπερβαίνουν τα 400, όπως αναφέρουν.