Εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν τον καθαρισμό των ακτών από το μαζούτ που γέμισε τον Σαρωνικό από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται και σήμερα με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών συνολικά 122 ατόμων, οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με συνολικά πέντε πλυστικά μηχανήματα, έξι αντλίες και λοιπά μέσα. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενεργούν εργασίες καθαρισμού του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση. Καθαρισμό των ακτών πραγματοποιεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας με αντλίες, πλυστικά και πιεστικά μέσα.

Στη περιοχή«ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο οκτώ ατόμων.

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται, από συνεργείο 29 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, ο καθαρισμός των ακτών με επτά πιεστικά μηχανήματα συνολικά, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργούνται εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος από 22 μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας. Προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, συνολικά 49 ατόμων, επιχειρεί με τη χρήση τριών πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου). Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από 47 άτομα αλλά και εθελοντές, συνεχίζουν και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση.

Στην εγκατάσταση Αστέρας Γλυφάδας, η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο 33 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με έξι πιεστικά μηχανήματα και δύο  βυτιοφόρα οχήματα, επτά δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού, ενώ επιχειρεί επίσης και ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος, επιχειρούν ένα σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τρία ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.